• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

23.11.2023

22:11

Kuća Miće Megatrenda ide na doboš?! Jovanović bivšoj ženi duguje 800.000 evra, a biznismen tvrdi ovo....

Društvene mreže

Vesti

Kuća Miće Megatrenda ide na doboš?! Jovanović bivšoj ženi duguje 800.000 evra, a biznismen tvrdi ovo....

Podeli vest

Mića Jovanović, biznismen i vlasnik "Megatrend univerziteta", mogao bi uskoro da ostane bez vile vredne nekoliko stotina hiljada evra jer je izgubio sudski spor protiv bivše supruge Milice Đorđević.

Milica i Mića su pre nekoliko godina sklopili ugovor kod notara o sporazumnom razvodu braku, u kom je, između ostalog, pisalo da je Jovanović dužan da Đorđevićevoj isplati 800.000 evra na ime podele imovine.

Međutim, Mića nikada nije ispunio svoju obavezu, pa je njegova bivša podnela tužbu, pozivajući se na pomenuti potpisani ugovor. Sud je presudio u njenu korist, ali biznismen ni nakon te presude nije dao novac Milici.

Foto: Društvene mreže

Bivša supruga tvrdi da joj Mića duguje 800.000 evra

Potom je slučaj prebačen kod javnog izvršitelja, koji je doneo rešenje da se dug isplati zaplenom imovine. Na Jovanovićevo ime vodi se samo kuća na Senjaku koja vredi, prema proceni, 52.731.990 dinara.

Izvršitelj je doneo zaključak o javnoj prodaji (aukcija), na kojoj će Mićina kuća biti ponuđena svima koji žele da je kupe. Od tog novca biće izmiren dug prema Đorđevićevoj.

- Određuje se prva javna prodaja putem elektronskog javnog nadmetanja nepokretnosti, i to: porodične stambene zgrade ukupne izmerene površene 169 kvadrata spratnosti prizemlje plus potkrovlje s pripadajućim zemljištem u Beogradu. Na nepokretnosti koja je predmet prodaje postoji uknjižba založnog prava izvršne vansudske hipoteke prvog reda na osnovu založne izjave založnog dužnika overene pred Trećim opštinskim sudom u Beogradu - piše u dokumentu javnog izvršitelja.

Foto: printscreen instagram

Drugu suprugu Anu je optužio za krađu zlatnih poluga, pa joj sve oprostio

Prvo javno nadmetanja trebalo je da se održi 23. novembra u devet sati, ali je otkazano jer se pojavila ponuda koje je znatno manja od vrednosti kuće, pa je to uzeto u razmatranje.

Kontaktirali smo s Jovanovićem, koji nam je u poruci napisao sledeće:

- Ne treba ništa da pišete pošto je cela stvar duboko u kriminalu! Ne prodaje se moja kuća, već kuća koja je od 2009. godine u vlasništvu Evroazijskog centra za strateški menadžment. Ni ja, a ni moja porodica nikada nismo živeli u toj kući. Radi se o organizovanom kriminalu, a u sprezi s mojom bivšom ženom Milicom, njenim advokatom Dejanom Ćasićem i izvršiteljem Nemanjom Protićem. Bolje je da dođete do mene da vidite dokumentaciju i da odložite pisanje za sutra - naveo je on.

Đorđevićeva nije odgovarala na pozive i poruke.

Inače, Mića i Milica venčali se u Kanu, a kumovi su im bili pokojni slikar Miloš Šobajić i operska pevačica Dragana del Monako.On je na prst svoje izabranice tada stavio prsten koji je ručni rad čuvenih juvelira "Van Klif end Arpls" s briljantom od pet karata, vredan 70.000 evra.

Jovanović je sedam godina bio u vezi s Milicom da bi nakon toga svoju ljubav krunisali venčanjem na Azurnoj obali.

Jovanovićeva kuća koju javni izvršitelj sada prodaje pre nekoliko meseci bila je tema medija jer je iz nje navodno izneta veća količina nakita vrednosti 300.000 evra, pet kilograma zlata, skupoceni "roleks", ženski sat "šafhauzen", zlatni lanac, masonski medaljon, zlatnici i starorimski novčići.

Za krađu je Mića optužio bivšu vanbračnu suprugu Anu V.

- Prvo sam prijavio, pa sam povukao, sve dok nisam pregledao sigurnosne kamere i video da je u celoj toj akciji učestvovala i njena drugarica, koja je veliko zlo. Prijavio sam i nju i njenu drugaricu - pričao je Jovanović, a posle nekoliko dana izjavio je da je cela ova priča nevažna, da je Ani sve oprostio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija