• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomer/D.K.

28.11.2023

12:51

Drogiran kokainom i pijan ubio mladića u noćnom klubu u Nišu: Odloženo suđenje Filipu Petroviću

S. R.

Vesti

Drogiran kokainom i pijan ubio mladića u noćnom klubu u Nišu: Odloženo suđenje Filipu Petroviću

Podeli vest

Suđenje Filipu Petroviću (31) okrivljenom da je 13. avgusta prošle godine u noćnom klubu u ulici 7. jula u Nišu ubio Stefana Stefanovića (26) i teško ranio njegovog druga Milana Cvetkovića odloženo je danas u Višem sudu u Nišu zbog bolesti predsednice Sudskog veća i biće nastavljeno 18. decembra.

Suđenje će biti nastavljeno sasalušanjem svedoka tragičnog događaja.

Marko Vučić, jedan od svedoka nemilog događaja na prethodnom ročištu je posvedočio da je ubistvu prethodila tuča.

On je kazao da je kobne večeri bio ispred noćnog kluba kada je jedna devojka izašla i rekla da se nešto događa u toaletu.

- Bio sam tamo kao gost, ali sam sišao odmah dole jer sam prijatelj sa vlasnikom lokala i pomažem mu da ne dolazi do problema, zato što sam po profesiji radnik obezbeđenja. Zatekao sam Filipa na vratima ženskog toaleta. Virio je kroz vrata, pokušavao je da izađe. Imao je krvavo lice, a kada smo ga Đorđe Arsić i ja pitali šta se dogodilo rekao je da su ga neka tri momka tukla. Kazao sam mu da izađemo gore u noćni klub, mislio sam da izađe napolje da bi mu dali maramice da se obriše. Pošao je uz stepenice smiren, bez noža u rukama -  govorio je Vučić.

Dodao je da je video da Filip ima nož kada je zamahnuo da njime ubode Milana.

- Izvukao je nož negde iz prednjeg dela tela i zamahnuo prema Milanu. Nakon što je ubo u stomak, nastavio je da vitla nožem tako da nisam mogao da ga zaustavim. Zamahuo je nožem i ubo Stefana u grudi. Tada je u lokal je uleteo Aleksandar Aritonović, zgrabio ga obema rukama oko ruku i grudi i izneo iz lokala. Tamo ispred ga je odgurnuo prema centru grada - kazao je Vučić.

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Prema navodima optužnice pokojni Stefan i njegovi prijatelji, Andrija Mitrović (20) i Milan Cvetković (40) napali su i tukli Filipa u toaletu noćnog kluba, a kada su se vratili u kafić i stali ponovo za šank, ovaj je došao do njih i potegao nož. Od ubodne rane u predelu grudi Stefan je preminuo na licu mesta, dok je Milan zadobio ubodnu ranu u predelu jetre i operisan je.

Okrivljeni Filip Petrović je na jednom prethodnih ročišta izrazio žaljenje i rekao da nije imao nameru da bilo koga ubije, dok su Andrija i Milan potvrdili da su „nekoliko puta“ udarili Filipa uz objašnje da su to učinili jer im je upućivao ružne reči i psovao „majku seljačku“.

Više javno tužilaštvo tereti Petrovića za teško ubistvo počinjeno pod dejstvom kokaina i alkohola, a u stanju znatno smanjene uračunljivosti, dok su Andrija i Milan optuženi za nasilničko ponašanje jer su neposredno pre kobnog događaja učestvovali u tuči u kojoj je Petrović prebijen.

Ubijeni Stefanović radio je kao radnik obezbeđenja u Univerzitetskom kliničkom centru i svi su ga poznavali kao dobrog mladića i odgovornog ranika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15