• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer /Blic.rs

04.12.2023

10:29

Hteli su da iznude novac od devojčicine majke, ubili su je i zakopali: Osumnjičeni otkrili zbog čega su počinili zločin!

Fesjbuk

Vesti

Hteli su da iznude novac od devojčicine majke, ubili su je i zakopali: Osumnjičeni otkrili zbog čega su počinili zločin!

Podeli vest

Neverovatna saznanja, Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski danas je rekao da je otac Vanje Đorčevske umešan u njenu otmicu. Devojčica je istog dana kada j enestala ubijena i zakopana u okolini Skoplja.

Oliver Spasovski iznosi detalje ubistva devojčice na konferenciji za medije koja je u toku. Prema njegovim rečima, MUP ima u pritvoru izvršioce dva ubistva - devojčice Vanje i Pančeta Žežovskog.

- U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peto lice, otac maloletnice, jeste privedeno, obavljeno je saslušanje, mere će uzeti po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od lica, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog dela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umešani imali materijalne koristi - kaže Spasovski, a prenosi Blic.rs

Foto: Fesjbuk

 

Podsetimo, ranije je javljeno da je njen otac u policiji.

Frizeru Pančetu Žežovskom je oteto vozilo, njega je grupa takođe ubila, a Vanja je kidnapovana.

- Zbog nerazjašnjenih odnosa sa jednim od osumnjičenih, vozilo mu je oduzeto zbog izvršenja krivičnog dela, a zatim zapaljeno. Upravo tim vozilom je maloletnica odvedena sa ulaza u rezidenciju, nakon što je ranije, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru podelio informaciju da je maloletnica sama izašla iz kuće - dodao je Spasovski.

Glavni organizator je bio Ljupčo Paleski-Palco, koji je pobegao.

„Učinićemo sve da ga pronađemo, pratimo njegov trag“, dodao je Spasovski.

Trojica osumnjičenih Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski, priznali su umešanost u otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog.

Šef skopskog tužilaštva Gavril Bubevski je nagovestio da se gone za tri krivična dela – uključujući i ubistvo. Oni su na saslušanju ispričali kada je Vanja ubijena, a kada Panče.

- Počinioci su isti i za prvo i za drugo krivično delo. Oni se kažnjavaju po najtežoj krivično-pravnoj kvalifikaciji najstrožom kaznom - dodao je Bubevski.

Prema prvim informacijama, oni su u svojim izjavama rekli da su Vanju ubili jer se "stvar izmakla kontroli".

- To je njihova verzija - dodao je Bubevski.

Biološki tragovi su uzeti i ispituju se. Kada budu objavljeni rezultati, sledi istraga i više detalja.

- Posle ovoga biće zatražena najoštrija moguća mera - dodao je Bubevski.

Foto: Privatna arhiva

 

"Ljupčo Palevski glavni organizator je ubio Vanju"

Ljupčo Paleski-Palčo je glavni organizator dve otmice, a prema prvim informacijama MUP-a, on je bio i ubica Vanje Đorđevske. To je istakao ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, koji je begunca okvalifikovao kao monstruma.

Prema njegovim rečima, Palco je iz Makedonije otišao u Beograd, pa u Bugarsku i još uvek se utvrđuju svi aspekti. Napustio je zemlju 30. novembra.

- Glavni organizator i izvršilac koji je, prema do sada utvrđenim dokazima, 27.11., negde oko 10 časova, ubio maloletnicu iz pištolja, uplašen zbog dokaza koje bi policija mogla da nađe, napustio je zemlju. Idemo za njegovim tragom - rekao je Spasovski.

Glavni skopski tužilac Gavril Bubevski nagovestio je da će nakon otvaranja istrage za Pahlom biti raspisana međunarodna poternica.

- U ovom trenutku smo na liniji bez ikakvih rezervi, počinioce ovog dela treba izvesti i kazniti za ono što su uradili - istakao je Bubevski.

Protiv Palča je bilo više prekršajnih postupaka.

Makedonski ministar pravde Krenar Loga izjavio je danas da su ubistva 14-godišnje devojčice Vanje Đorčevske, kao i 74-godišnjeg muškarca Pančeta Žežovskog jedna od najvećih tragedija u Severnoj Makedoniji i zatražio odgovornost i maksimalne kazne za počinioce.

On je na svojoj Fejsbuk stranici izrazio saučešće porodicama ubijenih, prenosi makedonski A1on.

"Ovo je jedna od najvećih tragedija u našoj zemlji jer su dva života nemilosrdno odneta. Odgovornost i maksimalne kazne za počinioce", napisao je Loga.

Podsetimo, u okolini Skoplja u nedelju uveče pronađeno je telo Vanje Đorčevske (14) koja je nestala 27. novembra, a za njeno ubistvo osumnjičene su četiri osobe od kojih je jedna u bekstvu.

Iste večeri pronađeno je i telo P.Ž. (74) iz Velesa čiji je nestanak prijavljen 24. novembra.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 4 meseca

I samo mi recite da je za ovakav zločin dovoljna kazna zatvor. Prvo ove treba na živo odrati kao primjer da nikom nikad više ne padne na pamet da pokuša nešto slično.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija