• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

09.12.2023

14:08

Dok je sedeo u parku okružen drugovima planirao kako da ih ubije? Kosta K. na klupici ispisao ceo plan masakra

printscreen

Vesti

Dok je sedeo u parku okružen drugovima planirao kako da ih ubije? Kosta K. na klupici ispisao ceo plan masakra

Podeli vest

Dok su se oko Koste Kecmanovića deca družila i ćaskala neobezno, a parkom se orio smeh i dečija graja, dečak ubica je planirao kako će da izvede masovno ubistvo i da svoj razred 7/2 OŠ"Vladislav Ribnikar" potpuno uništi.

Dečak je viđan i kako sam sedi na klupi u ovom parku u različita doba dana, ali uvek na istoj klupici. U tim situacijama je gledao u telefon ili u svoje šake,ili kako gleda odsutno. 

Na Kecmanovićem spisku našla su se i deca sa kojom je prethodnih dana bio u društvu.

 - Kosta je u beleškama na telefonu pravio monstruozni plan za ubistvo dece koji se ispostavilo da je pisao i na papiru. U Mitićevoj rupi je tih dana delovao odustno i povučenije nego obično. Videlo se da su mu misli na drugom mestu jer se nije uključivao u razgovor. Jedna drugarica mu se približila i sela do njega na klupu pitajući ga šta radi, ali on se udaljio i rekao da ga pusti da nešto vidi - ispričala je jedna od devojčica svojim roditeljima nakon masakra, o čemu svedoči izvor Republike.  

Sagovornik podseća na prokletstvo o kojem se decenijama propoveda o toj Mitićevoj rupi kao neuređenom mestu sa parkićem u strogom centru grada, te kaže da ono izgleda nosi lošu karmu.

Da se dečak ubica nalazio sa društvom iz razreda u Mitićevoj rupi potvrdila je i psiholog Suzana Stanković Čikić, majka Andrije Čikića, dečaka virtouza kojeg je on ubio hicima iz pištolja svog oca do tada priznatog radiologa Vladimira Kecmanovića. 

Foto: Informer/shutterstock/printscreen

 

 

Nije bio blizak sa Kostom, jer nije dolazio kod nas u kuću, nije ni on odlazio kod njega, ali sam imala prilike da čujem od dece da je Kosta povremeno bio sa njim u toj Mitićevoj rupi - rekla je Suzana u jednom skorašnjem intervjuu.  

Nautešna majka se prisetila da je njen Andrija hteo da pomogne Kostinoj sestri u vezi sa nekim kompozicijama koje nisu mogli da skinu sa interneta. Prepričala je da su joj deca preživela u masakru ispričala da se Kosta sa svima povremeno družio. Rekla je i da je imao dvojicu ili trojicu  drugara sa kojima je bio bliži nego sa ostatkom razreda, ali da ga ni to nije sprečilo da puca u njih. 

Tog kobnog jutra kojeg je Srbija zavijena u crno za vek vekova, i to pucnjima dečaka koji se tog dana definitivno pretvorio u monstruma, ostali smo bez osam izuzetnih devojčica Ane Božović, Bojane Asović, Sofije Negić, Mare Anđelković, Eme Kobiljski, Adriane Dukić, Katarine Martinović, Angeline Aćimović, sjajnog dečaka Andrije Čikića i školskog čuvara Dragana Vlahovića. 

Od tog dana sa strahovitim povredama i sedam meseci kasnije nose se monstrumova nastavnica istorije Tatjana Stevanović  i Vladmir koji mu je bio iskreni drug, a sa posledicama ranjavanja još petoro vršnjaka. 

Kecmanović je hospitalizovan i nalazi se na posmatranju u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, a njegov otac Vladimir koji ga je učio da puca i učinio mu oružje dostupnim, od 3. maja je u pritvoru. Dečakova majka Miljana Kecmanović  optužena je uz supruga, u krivičnom postupku koji će uskoro početi pred Višim sudom u Beogradu. 

Sada je postalo upitno kako su Vladimir i Miljana Kecmanović  postupali i prema mlađem detetu, jedanaestogodišnjoj ćerki, budući da su isplivale fotografije devojčice D.K. sa vatrenim pištoljem u rukama. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija