• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo/Telma

12.12.2023

10:16

Otmičar Ljupče znao je svaki Vanjin korak! Devojčica nije imala nikakve šanse

mup makedonija/drustvene mreze

Vesti

Otmičar Ljupče znao je svaki Vanjin korak! Devojčica nije imala nikakve šanse

Podeli vest

Na čelu sa Ljupčom Palevskim Palčom otmičari su oko pet sati ujutru 27. novembra stali da sipaju benzin u "citroen" koji su ukrali od frizera Pančea Žežovskog kog su ubili.

Zatim su krenuli do centra Skoplja gde su oteli Vanju Đorčevsku (14) i to uz pomoć, kako se sumnja, njenog oca Aleksandra koji je vlasnik stana u kom je devojčica živela.

Na interfonu se nalazi njegovo ime, a kompanija koja je bila u vlasništvu Palevskog izgradila je pomenuti objekat. Na kamerama je snimljeno kako su se otimičari kretali "citroenom". Sastali su se u ulici gde je Vanja živela. Devojčica je oko pola osam izašla iz stana koji se vodi na ime njenog oca koji je upisan u vlasnički list.

Prema izjavama osumnjičenih Aleksandar je rekao Ljupču Palevskom kada će njegova Vanja izaći iz kuće i da će biti sama. Devojčicu su zgrabili na ulazu u zgradu koja je bila dobro poznata Palevskom jer ju je izgradila njegova kompanija. Vanju su vezali ruke i noge i ubacili u vreću za spavanja, pa u vozilo, piše Telma.

Foto: printscreen facebook/shutterstock

 

Zaključuje se da je otmica bila planirana jer su imali vreću, selotejp i sredstva za vezivanje ruku i nogu. Nekoliko dana ranije, 22. novembra, ukrali su "citroen" od ubijenog Pančea Žežovskog. Ispred "citroena" išao je beli "reno" u kom se, kako su izjavili osumnjičeni, nalazi Palevski.

Stigli su u skopsko selo Brazda oko 8 časova i 15 minuta. Prema snimcima koje je objavio Portaliks, u 9.37 sati se vidi dim u pravcu gde je zapaljen "citroen". Vanja je, prema rečima osumnjičenih, ubijena oko 10 sati. Preliminarna istraga će pokazati da su se osumnjičeni nakon otmice Vanje uputili direktno u atar sela Brazda. Od Debar Mala prvo kreću ka Partizanskoj, na baznim stanicama Silbo poslednji put hvataju signal Vanjinog telefona. Odatle se voze do hotela Alekander Palace.

Foto: printskrin drustvene mreze

Otac devojčice

Upravo na ogromnom prostranstvu zemlje pored improvizovanog puta na jednoj od livada nalaze se ostaci spaljenog automobila. Palevski kraj poznaje kao svoj džep. Poprilično je upoznat sa terenom, a njegova porodica je posedovala i zemljište tu.

"Citroen" su pronašli policajci. Nakon što su ga zapalili, osumnjičeni su se, ponovo vratili istim putem preko Brazde prema Gornom Orižaru. Ali nisu ušli u selo, već su nastavili improvizovanim putem. Tamo su otišli ​​sa jednim ciljem, da sahrane Vanjino telo. Pronađena su dva pištolja, kao i Vanjin telefon, koji su sada na veštačenju. Policija je otkrila ko je sve učestvovao u otmici i ubistvu Vanje i sada su svi u pritvoru, uključujući i njenog oca.

Svi sem Palevskog, koji je uhapšen nakon nekoliko dana bekstva u Turskoj. Dok se čeka njegovo izručenje, spekuliše se o motivu kidnapera, naročito Vanjinog oca. Zasad je pretpostavka policije da je devojčica oteta zbog otkupa, koji od njene majke Zorice nikada nije ni tražen.

Zašto su je ubili i kakva je tačno bila uloga oca, možda će razjasniti Palevski, kada bude izručen Severnoj Makedoniji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Imali su spiskove za likvidacije"! Poznata makedonska profesorka šokirala: "Grupa koja je ubila Vanju htela da otima ljude i iznuđuje keš"
Reč stručnjaka

"Imali su spiskove za likvidacije"! Poznata makedonska profesorka šokirala: "Grupa koja je ubila Vanju htela da otima ljude i iznuđuje keš"

Istragu o grupi Ljupča Palevskog Palča, koji je glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske (Đorčevske) treba proširiti, jer su njihove akcije ravne terorizmu i imaju zločinačku prošlost sa kojom je trebalo mnogo ranije da se obračunaju, kaže profesorka univerziteta sa Fakulteta bezbednosti Frosina Taševska Remenski, pišu mediji u Makedoniji.

07.12.2023

13:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17