• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

25.12.2023

13:15

Pijan usmrtio motociklistu u Aleksincu: Sud ga osudio na ovu kaznu

Pixabay

Vesti

Pijan usmrtio motociklistu u Aleksincu: Sud ga osudio na ovu kaznu

Podeli vest

Aleksinčanin Dušan Stevanović (29) osuđen je danas na osam i po godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja., jer je pjan izazvao nesreću u kojoj je nastradao motociklista.

Stevanović se tereti da je  6. jula prošle godine  oko 23.20 sati u ulici Maksima Gorkog u Aleksincu u stanju uračunljivosti upravljajući vozilom "ford fokus“ i krećući se iz pravca centra grada ka selu Glogovica, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa jer nije vozio desnom stranom kolovoza niti je poštovao ograničenje brzine kretanja u naseljenim mestima od 50 kilometara na sat, izazvao saobraćajnu nesreću. 

Kako je dalje navelo tužilaštvo, u stanju teške alkoholisanosti sa 1.95 promila alkohola  nakon izlaska iz krivine Stevanović je svojim vozilom prešao u levu kolovoznu traku i pri brzini od 64 km/h prednjim desnim delom vozila udario u moped „Tomos APN“ kojim je upravljao Rakić.

Usled udarca telo motocikliste je odbačeno na automobil, a zatim na kolovoz pa je  Aleksa  zadobio teške telesne povrede nagnječenje moždanog tkiva, krvarenje u prostoru između tvrde i mekih moždanica, prelom kostiju lobanje, povrede creva i analnog kanala, prelom spoja stidnih kostiju, prelom krila obe bedrene kosti i desnog krsno bedrenog zgloba, prelom desne butne kosti i kostiju desne potkolenice pa je dana 8. jula nastupila njegova smrt.

Ovo je prvostepena pesuda na koju pravo žalbe imaju i tužilaštvo i osuđeni Stevanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija