• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

02.01.2024

18:36

Margarita obljubila ćerku (12) najbolje prijateljice: Detetova izjava šokirala sve

Shutterstock

Vesti

Margarita obljubila ćerku (12) najbolje prijateljice: Detetova izjava šokirala sve

Podeli vest

Margita Čaić (46) iz Obrenovca prva je žena pedofil koja je u Srbiji osuđena na zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji i seksualnog zlostavljanja maloletne devojčice (12).

Da pojava pedofilije u Srbiji nije evidentirana samo među muškarcima, potvrdio i slučaj koji je tada potresao naselje Zvečka u Obrenovcu. Istraživački tim Kurira pronašao je 2016. u sudskoj arhivi krajnje nesvakidašnji slučaj, koji je, u vreme kad se dogodio, nekako uspeo da ostane izvan pažnje javnosti.

Manipulacija

Pravosnažna presuda prvoj ženi pedofilu iz Srbije objavljena je te godine čak i u sudskom biltenu upravo zbog specifičnosti same optužnice, ali i dokaznog postupka, koji je naposletku rezultirao izricanjem zatvorske kazne. Naime, nekadašnji Opštinski sud u Obrenovcu utvrdio je da je Margita Čaić (46) iz sela Zvečka počinila krivično delo nedozvoljene polne radnje jer je u više navrata seksualno zlostavljala devojčicu (12).

Priča na koju ni iskusni policajci, tužioci i sudije nisu ostali ravnodušni započela je 2004. u porodičnoj kući zlostavljane devojčice, u koju je osuđena pedofilka svakodnevno dolazila, vešto igrajući ulogu najbolje majčine prijateljice. Poverenje koje je uživala u kući svoje žrtve Čaićeva je, kao i svi pedofili, počela da iskorišćava najpre učestalim posetama devojčici, u trenucima kad je bila sama u kući. Veštom verbalnom manipulacijom, pedofilka je ubrzo prešla granicu i prema maloletnoj devojčici, koja se tada nalazila na pragu seksualnog sazrevanja, postavila se kao ljubavna partnerka.

Foto: Shuterstock

 

 

Optužnica, a kasnije i presuda do detalja su opisivale i navodile gnusne radnje koje je devojčice trpela - od maženja i ljubljenja do dodirivanja po intimnim delovima tela i penetracije prstima. Koliko je bila vešta u svojim izopačenostima i manipulaciji potvrđuje i to što dete duže vreme nije otkrivalo roditeljima šta preživljava.

Popustila u školi

Roditelji su posle izvesnog vremena ipak primetili da im se sa ćerkom nešto događa, što je bio utisak i nastavnika zbog naglog popuštanja u školi. Posle nekoliko dugih razgovora devojčica je priznala roditeljima da ju je Čaićeva zlostavljala, a šokirani roditelji su odmah alarmirali policiju. Nakon hapšenja Čaićeva je priznala zločin, tvrdeći da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, te da su ona i devojčica partnerke u ljubavnoj vezi.

Zakon je i tada kažnjavao odnos sa osobama mlađim od 14 godina, zbog čega se istog trenutka u slučaj uključio i javni tužilac. Pedofilka je nakon opsežne istrage izvedena pred sudiju, a i tada je tvrdila da je s devojčicom u vezi.

Šok u sudnici

Tokom postupka saslušana je i maloletna žrtva, koja je, na zaprepašćenje svih, kazala da je sa Čaićevom u ljubavnoj vezi i da je odnos kakav je imala s njom bio na dobrovoljnoj bazi. Predsedavajući sudija ovakve iskaze nije mogao da proguta kao zabranjenu ljubav koja ne poznaje godine, već je u obrazloženju osuđujuće presude naveo ključnu stvar.

- Kriva je jer je kao odrasla uračunljiva osoba iskoristila mladost i maloletnost svoje žrtve - navela je tada sudija i osudila Čaićevu na zatvor, što su nakon žalbenog postupka potvrdile i više sudske istance.

Zid ćutanja u Obrenovcu

SKRIVALA SE OD NOVINARA

Istraživački tim razgovarao je tada s meštanima, ali malo ko se od njih sećao ovog gnusnog zločina.

- O tome se uopšte nije govorilo, svi su prećutkivali stravičnu informaciju. Znate kako je nezgodno kad se tako nešto dogodi u selu. Velika je sramota bila ta veza, pa još između dve žene - ispričali su meštani, odbijajući da pomognu u traženju Margite Čaić.

Ono što smo saznali je da je izbegla iz Siska u Hrvatskoj i da se devedesetih nastanila u okolini Obrenovca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija