• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/vijesti

30.01.2024

09:18

Kao da su na slobodi! Škaljarcima i kavčanima u ćelijma pronašli mobilne teleofne, a nećete verovati kako ih dobijaju

Informer

Vesti

Kao da su na slobodi! Škaljarcima i kavčanima u ćelijma pronašli mobilne teleofne, a nećete verovati kako ih dobijaju

Podeli vest

Dvadesetak mobilnih telefona oduzeto je, samo u poslednjih mesec dana, pretresima u crnogorskim zatvorima u Spužu i Bijelom Polju, a sprečeno je i da mobilni telefon u zatvor bude dopremljen dronom.

Prema nezvaničnim saznanjima, do kojih su došli crnogroski mediji, četiri mobilna telefona pronađena su i oduzeta juče pretresom ćelije u Istražnom zatvoru u kojoj boravi šest pritvorenih pripadnika "kavačkog klana".

Inače u istoj toj ćeliji pre samo nekoliko dana pronađeni su i oduzeti punjači i USB kablovi.

Šest pritvorenika iz te ćelije su nakon pronalaska mobilnih telefona razdvojeni i razmešteni u druge pritvorske prostorije.

Interesantno je da su samo nekoliko dana pre toga takođe u ćeliji u Istražnom zatvoru, rponađena dva mobilna telefona kod prapadnika "škaljarskog klana". 

Da mobilni telefoni nisu dostupni samo u istražnom zatvoru pokazao je slučaj kada su zatvorski čuvari pretresom ćelija u kojem dvojica pripadnika "kavačkog klana "izdržavaju duge kazne pronađena dva telefona. 

- Od decembra je oduzeto oko 20 mobilnih telefona, a i sprečen je unos uređaja u zatvor. Takođe, sprečen je pokušaj ubacivanja mobilnih telefona dronom - kazao je sagovornik iz policije za crnogorske medije. 

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nezvanično je rečeno da njihovi službenici sprovode planirane aktivnosti u cilju očuvanja bezbednosti u svim organizacionim jedinicama.

- Pretresi soba u kojima borave pritvorena i osuđena lica rade se u kontinuitetu, a takođe radi se i na sprečavanju unošenja ili ubacivanja bilo kakvih nedozvoljenih stvari. Reč je o kontinuiranim aktivnostima na kojima će se i u narednom periodu insistirati - kazao je izvor iz UIKS Crne Gore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija