• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer /Sandžak danas

08.02.2024

15:09

Kod Sandžaklija zaplena kao u filmovima! U akciji "Konsiljere" oduzeto brdo para, vozila, oružje...

Instagram

Vesti

Kod Sandžaklija zaplena kao u filmovima! U akciji "Konsiljere" oduzeto brdo para, vozila, oružje...

Podeli vest

U spektakularnoj koju je izvela policija u Sarajevu, uhapšeni su Alem Hodović i Dženis Kadrić, ključni likovi u međunarodnoj mreži pranja novca i trgovine drogom.

Ova akcija, nazvana "Konsiljere" , sprovedena je pod nadzorom i po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a usmerena je na razbijanje složene kriminalne infrastrukture koja se proteže i izvan granica zemlje.

Hodović i Kadrić, porijeklom iz Sandžaka, već su poznati organima gonjenja zbog svojih veza sa “Tito i Dino”, nadimkom koji se povezuje s jednim od šefova narkokartela.

Osumnjičeni su za teška krivična dela povezana s organizovanim, uključujući neovlašćeni međunarodni promet opojnih droga i pranje novca.

Foto: printscreen/Sandžak danas

 

Istraga, koja je pokrenuta zahvaljujući informacijama dobijenim preko komunikacijskih aplikacija Skaj i Anom, otkrila je da su osumnjičeni bili deo sofisticiranog lanca koji je uključivao unošenje velikih iznosa novca stečenog kriminalom u legalni platni promet Bosne i Hercegovine. To je obuhvatalo kupovinu pokretne i nepokretne imovine, čime su pokušali da sakriju tragove ilegalnih aktivnosti.

Tokom akcije "Konsiljere"  pretreseni su objekti i vozila koja koriste osumnjičeni, pri čemu su pronađeni i oduzeti gotov novac u eurima i konvertibilnim markama, komunikacijski uređaji, oružje, kao i poslovna dokumentacija važna za dalje istrage. Pronađeni su i luksuzni automobili – "tojota land kruzer" i "land rover difender", što dodatno svedoči o obimu i profitabilnosti njihovih ilegalnih operacija.

Foto: printscreen/Sandžak danas

 

Pretresi su provedeni na područjima opština Centar i Novi Grad, gde su osumnjičeni koristili nekretnine kao operativne baze. Ova akcija pokazuje odlučnost i sposobnost bosanskohercegovačkih sigurnosnih snaga da se uhvate u koštac s organiziranim kriminalom, koji predstavlja ozbiljnu pretnju za društvo.

Nakon kriminalističke obrade, Hodović i Kadrić su predati u nadležnost Tužilaštva BiH, gde će se suočiti s pravdom. Ovaj slučaj ne samo da ilustruje kompleksnost borbe protiv organiziranog kriminala već i potrebu za stalnim nadzorom i međunarodnom saradnjom u suzbijanju kriminalnih mreža koje deluju preko granica. 

Piše portal "Sandžak danas" koji je objavio zaplenjen novac i oružje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija