• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

17.02.2024

20:47

Mali Uroš (9) se obesio u dedinoj šupi! Mališan digao ruku na sebe zbog rasturene porodice

Dejan Živančević

Vesti

Mali Uroš (9) se obesio u dedinoj šupi! Mališan digao ruku na sebe zbog rasturene porodice

Podeli vest

Dečak Uroš Dragojlović (9) obesio se pre tačno šest godina u šupi pored porodične kuće u selu Skela nadomak Obrenovca. Ispostavilo se da je nesrećni dečak dugo patio zbog rasturene porodice i da je to bio okidač da digne ruku na sebe.

Ova tragedija ostaće urezana kao nezapamćeni presedan, koji je duboko potresao celokupnu javnost u Srbiji, prvenstveno zbog godina samoubice.

Mališan je najpre četiri godine ranije ostao bez oca Miroslava, koji je poginuo vozeći motor. Potom mu se majka Bajra preudala u BiH i odvela sa sobom tri ćerke, među kojima i Uroševu sestru bliznakinju Aleksandru, dok je on ostao kod babe i dede u Skeli.

Nađen oko ponoći

Milić Dragojlović, deda stradalog mališana, kazao je tada za Informer da nije mogao ni da pretpostavi da će njegov unuk presuditi sam sebi.

- Poslednji put sam ga video u subotu popodne. Rekao mi je da ide kod sestre od strica u komšiluk, da gledaju crtaće i da se igraju. Bio je naizgled veselo dete, iako znam da je patio zbog rasturene porodice. Išao je u drugi razred i imao puno drugara - ispričao je uplakani deda.

Foto: Dejan Živančević

Neutešni deda Milić Dragojlović u šupi gde je pronašao leš unuka

Nekoliko sati kasnije, kako je rekao, zabrinuo se što Uroš ne dolazi kući pa je izašao iz kuće da ga potraži:

- Bio sam prvo kod rođaka, kod kojih je trebalo da bude. Tamo ga nisam našao. Rekli su mi da je bio kratko popodne i da je otišao. Nisam pomislio na najgore, nadao sam se da je Uroš produžio kod nekog od drugara iz škole. Nisam ga našao ni kod jednog od njih... Sve mi je padalo napamet, ali nisam ni pomislio da je rešio da se obesi.

Telo nesrećnog dečaka, obešenog u šupi, pronašao je tek oko ponoći jedan rođak koji se na Milićev poziv uključio u potragu za detetom. O svemu su odmah obavešteni policija i Hitna pomoć.

- Kada su stigli lekari, samo su odmahnuli glavom. Ko zna od kada je moj unuk visio u šupi, a da niko od nas to nije znao. Verovatno još od pola sedam uveče. Bio se već ohladio. Po svemu sudeći, krišom je ušao u šupu i popeo se na sto, a onda je kanap prebacio preko krovne grede, napravio omču i navukao je sebi na vrat. Potom je skočio sa stola i obesio se. Lekari su nam rekli da mu je vrat pukao i da je na mestu ostao mrtav - naveo je neutešni deda.

Majka ga ostavila

Uroševa baba Sabina Dragojlović takođe je posvedočila da je njen unuk teško podneo smrt oca, međutim, da mu je još teže palo razdvajanje od majke i sestara:

- Prvo su sve tri sestre otišle sa majkom, ali se najstarija kasnije vratila kod nas. Uroševa bliznakinja je ostala kod majke u Kalesiji. Uroš ih je povremeno viđao, dolazile su za raspust. Često me je pitao: 'Kad će mama i meni da izvadi pasoš, da i ja idem kod nje?' Znao je da se rastuži, ali ni u jednom trenutku nisam pomislila da će ovo da uradi.

Foto: Informer

Dečaka, koji je tek počeo da živi, ispratilo je celo selo u belom kovčegu

Rođak ga naučio da napravi čvor

Rođak stradalog dečaka ispričao nam je da ga je Uroš u subotu ujutro zamolio da ga nauči da veže pertle.
- Nije znao da veže pertle, pa sam ga naučio. Nakon što se Uroš ubio, postalo mi je jasno zašto me je to molio. Hteo je da nauči da veže pertle da bi napravio čvor na omči, kako bi se obesio - u očajanju je otkrio Urošev rođak.  

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija