• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

25.02.2024

21:00

"Puška je caknula, a ja sam pobegao"! Mladić koji je preživeo pir Uroša Blažića: "Pucao je po mojim drugarima"

Informer, Zoran Sinko, Facebook

Vesti

"Puška je caknula, a ja sam pobegao"! Mladić koji je preživeo pir Uroša Blažića: "Pucao je po mojim drugarima"

Podeli vest

Ispalio je dva rafala, u jednom trenutku sam čuo da je puška "caknula" i shvatio da je ispraznio šaržere, tada sam odlučio da ustanem i pobegnem. Okrenuo sam se da vidim da li me možda Uroš juri i tada sam video da se popeo na uzvišenje i pucao ka mojim drugarima koji su ležali na zemlji"

Ovako je mladić koji je preživeo rafale Uroša Blažića 4. maja na Ravnom gaju u selu Malo Orašje opisao krvavi pir ubice iz Mladenovca.

Trenutno, optužnica se nalazi u Apelacionom sudu koji odlučuje po žalbama branilaca okrivljenih Uroša Blažića i njegovog oca.

U optužnici koja je podignuta protiv masovnog ubice iz Mladenovca preživele žrtve su do detalja opisale kako je izgledalo kobno veče 4. maja.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Među njima je i mladić koji je u pucnjavi ranjen, a koji je sa svojim prijateljima na Ravnom gaju palio logorsku vatru. Želeo je da se druži.

Međutim, ubrzo nakon što su se našli, kako je ispričao, primetio je automobil koji je nekoliko puta prošao glavnim putem iz pravca Dubone ka Malom Orašju i obrnuto.

Mladić je ispričao da je auto primetio jer je zastajao pored spomenika nekoliko puta.

- Upadljivo je bilo da nekoliko puta prolazi pored spomenika - ispričao je mladić, piše Blic.

"Lezite dole, sve ću da vas pobijem!"

Kako "Blic" saznaje, mladić je ispričao da je oko 22.30 sati iz pravca Orašja na autobusku stanicu stao automobil "Mercedes", koji je skrenuo u pravcu Drugovca.

Tada je iz automobila izašao Uroš Blažić.

- Izašao je iz automobila, otvorio vrata suvozača, odakle je i uzeo pušku i sa tog mesta povikao: "Lezite dole, sve ću da vas pobijem!". Moje društvo i ja smo u tom trenutku mislili da se šali, tako da ga je neko iz društva pozvao da dođe kod nas da popije neko pivo - navodi on.

Istakao je i da je Blažić uprkos njihovom dobronamernom pozivu poviknuo da legnu, repetirao pušku i počeo da puca.

 

- U tom trenutku nas je bilo petnaestak. Kada je počeo da puca, ja sam legao na pod. Kada sam pao, čuo sam da je Uroš nastavio da puca, sećam se da je ispalio dva rafala, u jednom trenutku sam čuo da je puška "caknula" i shvatio da je ispraznio šaržere, tada sam odlučio da ustanem i pobegnem sa lica mesta. Video sam da se Uroš popeo na uzvišenje, tačnije na kocke oko spomenika i pucao je ka mojim drugovima koji su ležali na zemlji - ispričao je on.

Podsetimo, Uroša Blažića policija je uhapsila u selu u okolini Kragujevca. Nakon izvršenog masakra u okolini Mladenovca, Blažić je oteo taksi vozilo, kojim se dovezao do naselja Grošnice, gde se sakrio u ujakovoj šupi. Nakon hapšenja, masovni ubica priznao je svoje zločine besramno ih pravdajući nepravdom društva koje se reflektovalo na njega.

Još je i izjavio i da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da se o njegovom ocu pričalo loše i da je kriminalac, a okidač da pobije ljude bilo je i navodno ismevanje u školi jer je, kako kaže, tamnije puti.

Psihijatrijskim veštačenjem je pokazano da je Blažić u trenutku svog krvavog pira bio u svesnom i uračunljivom stanju.

 

- Veštačenje nije pokazalo da on nije bio uračunljiv ili da na bilo koji način nije mogao da shvati značaj dela, niti da nije bio svestan svog ponašanja - rekao je advokat porodice Panić, Ivan Milosavljević.

Maksimalna kazna koju može da dobije je 20 godina robije za devet oduzetih mladih života, jer u trenutku zločina nije imao punu 21 godinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija