• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.03.2024

21:50

Ovako sekte šalju decu samom đavolu! Potresna ispovest doktorke kojoj je Crna ruža ubila sina!

Shutterstock/društvene mreže

Vesti

Ovako sekte šalju decu samom đavolu! Potresna ispovest doktorke kojoj je Crna ruža ubila sina!

Podeli vest

Bračni par, koji je sinoć skočio sa solitera u Novom Sadu, pre samoubistva je ubio i dvoje svoje dece, dečaka i devojčicu potresao je Srbiju, a porodična drama dr Mirjane Tomović, neuropsihijatra i stručnjaka za epilepsiju sa VMA, kojoj je sekta „Crna ruža“ ubila sina Filipa (17), izazvala je reakcije njenih kolega, koji izučavaju koliko su sekte prisutne u školama, prenose mediji.

Filip je pronađen mrtav 13. februara 2002. na Dunavskom keju na Karaburmi, a oko tela bili su utaban krug u šikari, krst okrenut naopačke, sveće s fitiljima nadole i hleb ukopan u zemlju. Njegova rođaka je na sahranu donela pet sveća uvijenih u maramicu s izvezenom crnom ružom, a dan kasnije su isti ubrus našli u sobi mlađeg sina, dok je treći ostavljen na grobu!

 

Doktorka Tomović tvrdi da je uhapšena samo dva dana uoči zahteva za obnavljanje istrage o misterioznoj smrti sina Filipa (17) i dostavljanja dokaza da ih je bliska rođaka tipovala zbog imovine, kao i da je dečak navodno dobio zadatak da pobije celu porodicu!

- Sekta Crna ruža je ekonomski pljačkaš! Nas je tipovala bliska rođaka zbog dva stana u Beogradu, kuće na moru i porodične kuće u Beogradu, koju smo delili sa deverom. Filipa smo pronašli mrtvog 13. februara 2002. sa malom rupom od metka na čelu. Obdukcioni nalaz je stigao tek 2005, iako je tužilac sedam puta tražio izveštaj. Mi smo 2007. pripremili obnovu procesa sa dokazima koje su prikupili privatni detektivi. Uhapšena sam u utorak, 27. maja 2008, a dva dana kasnije je trebalo da policiji predam dokaze da je sin izvršio samoubistvo po nagovoru sekte. To je glavni razlog što su me odveli u zatvor - tvrdi doktorka Mirjana Tomović i prepričava golgotu kroz koju je prošla:

- Povezali su me sa kriminalnom grupom i pacijentom koji je otpusnu listu iskoristio da odloži odlazak u zatvor. Hapsili su me kao najgoreg kriminalca! Vojna policija sa VMA me je zvala da se vratim sa sastanka, govoreći: „Trebate nam lično“. Na VMA su me čekali mladić i devojka u civilu, za koje sam mislila da su pacijenti, ali se ispostavilo da su inspektori SBPOK-a, kojima se pridružila i vojna policija. U mom kabinetu nisu ništa našli, pa su mi uzeli samo mobilni telefon. U SBPOK-u su me saslušali, a onda iz fioke izvukli već otkucanu izjavu i tražili da je potpišem, ali sam odbila! - prepričava doktorka.

Foto: printskrin/društvene mreže

 

Psiholog: To su im potencijalne žrtve koje treba da isporuče đavolu! 

Veliku pažnju javnosti izazvali su pripadnici „Crne ruže“ u januaru 2019.godine, kada su uživo na Fejsbuku prenosili ritualno klanje psa, koje je gledalo 60 ljudi! Skopljanac (20) je u decembru 2018. zubima pregrizao grkljan svojoj babi i priznao da je to bio sektaški obred. U Srbiji vršlja 150 sekti, a „Crna ruža“ ima oko 30.000 članova, zbog čega školski psiholog upozorava kako da prepoznate da vam je dete u sekti.

- Sektaši si uglavnom locirani u blizini vrtića, škola i kasarne, jer su im tu potencijalne žrtve koje treba da isporuče đavolu! Postoje znaci koji pojedinačno nisu toliko bitni, ali ih u zbiru treba shvatiti ozbiljno. To su mračne misli, pokušaj samoubistva i samopovređivanja, kao što je rezanje žiletom i gašenje cigareta po telu. Znaci za uzbunu su nošenje nakita s mrtvačkom glavom i krstom naopačke, tamna šminka, slušanje satanističke muzike, čitanje njihove literature i tetoviranje satanističkih simbola. Otuđenje od prijatelja i porodice, pisanje morbidnih dnevnika, susreti s neznancima, odbijanje da kažu gde idu i šta rade, gubitak interesa za navodno prizemne stvari poput škole znače da nešto ne valja - kaže psiholog.

Foto: Informer DN

 

Kako navodi, učenici obično naglo promene ponašanje.

- Imao sam učenika koji je naglo promenio ponašanje. Kada sam pitao članove porodice da li su i oni nešto primetili, njegova baka uočila je bitan detalj. Rekla je: „Profesore, on spava kao drogiran!“. Ispostavilo se da su mu u ritualu davali drogu. Kasnije nam je sve ispričao i uspeli smo da ga otrgnemo iz čeljusti sekte - navodi psiholog, koji je insistirao na anonimnosti, ali je dao savete kako ih izbeći:

- Teško je izbaciti ih iz koloseka jer su izvežbani. Imaju filigranske pokrete tela, ruku i mimiku lica, te naročito smireni pogled oči u oči. Služe se frazama kao što su: „Potpuno razumem vaš skeptičan stav prema nama“, „Želimo da pomognemo ljudima da se oslobode problema“ - ističe stručnjak i upozorava da im ne treba davati adresu i telefon, već uzeti njihov kontakt radi provere ko su.

Sektolozi usaglašeni: Ako ne presečemo u korenu, ovo može biti naša budućnost!

Sektolozi Dimitrije Pastuović i Slađan Mijaljević za Informer kazali su da su ovakvi slučajevi sve učestaliji, kao i da ukoliko ne presečemo u korenu ovaj problem bi mogao da postane naša budućnost.

Više o tome pročitajte OVDE

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Vitkovac i Simonović nemaju dilemu: Sada sve zavisi od Zvezde!
Košarka

Vitkovac i Simonović nemaju dilemu: Sada sve zavisi od Zvezde!

Bivši košarkaši večitih Marko Simonović (37) i Čedomir Vitkovac (41) smatraju da su crveno-beli u ogromnoj prednosti posle vođstva 2:0 u finalnoj seriji regionalne lige i da bi u nedelju (20.30) u trećoj utakmici mogli da završe čitav posao, pogotovo ako ponove igru u odbrani iz drugog susreta.

17.05.2024

13:35

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija