• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O.Gracun

02.03.2024

21:25

Roditelji ubili decu zarad interesa sekte?! Stručnjaci otkrivaju: Ako ne presečemo u korenu, ovo može biti naša budućnost!

Informer

Vesti

Roditelji ubili decu zarad interesa sekte?! Stručnjaci otkrivaju: Ako ne presečemo u korenu, ovo može biti naša budućnost!

Podeli vest

Bračni par, koji je sinoć skočio sa solitera u Novom Sadu, pre samoubistva je ubio i dvoje svoje dece, dečaka i devojčicu čija su beživotna tela večeras pronađena u Petrovaradinu.

Dok se tačno ne utvrdi istragom kako je i zbog čega došlo do ove nezapamćene tragedije, već se spekuliše sa tim da su mladi supružnici moguće pripadali nekoj sekti ili da su bili narkomani ili da je možda neko od njih bolovao od neke neizlečive bolesti.

Prema nezvaničnim informacijama u kući strave, u kojoj su i pronađeni mališani, pronađeno je i više sektaških obeležja, tačnije egipatski simboli zagrobnog života! Takođe su sumnja da su deca otrovana!

Sektolog Dimitrije Pastuović za Informer kaže da su sve češća i učestalija ovakva dešavanja, kao i da ukoliko ne isečemo u korenu ovakve slučajeve, nažalost, to može biti naša budućnost.

- Sve više i više je ovakvih slučajeva, i ovakve stvari sve više uzimaju maha! Daj Bože da grešim, ali mislim da je nažalost ovo naša budućnost. Oni ulaze ljudima u mozak i izazivaju pometnju, te organizacije - rekao je on i dodao:

- Roditelji nemaju više nikakvu percepciju, već sve rade u interes te zajednice koja ih je vrbovala njihovim pričama o ljubavi, kosmosu, kombinacijama egipatskih božastava sa milion stvari. Nažalost, imao sam puno susreta sa ovakvim primerima.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Sektolog Slađan Mijaljević ističe za naš portal da je sekta ušla u mozak roditelja i navela ih da počine ove jezive zločine.

- Definitivno sekta je ušla u mozak roditelja i to velikom psihološkom manipulacijom. Kako obično i bude, kao i satanisti, sekta je tražila od njih to da urade i oni su uradili ono što je traženo - ističe Mijaljević.

Kako dodaje, sekta traži od osoba da učine zločine sebi ili drugima zbog njihovih uverenja.

- Kao i satanisti, sekte traže od vrbovanih osoba i pojedinaca da počine samoubistvo ili ubistvo nekog svog bližnjeg zarad svojih ubeđenja ili zbog vere u to njihovo učenje - kazao je naš sagovornik. 

Foto: Zoran Sinko

 

Komšije Martine (23) i Lava Suvajdžića (25), koji su juče ubili dvoje dece u iznajmljenoj kući u Petrovaradinu pa skočili sinoć sa 17. sprata solitera u Novom Sadu, zgranuti su onim što se desilo.
Niko ih, međutim, nije dobro poznavao da bi mogao da kaže šta je pozadina tako drastičnog poteza.

Tela ubijenih mališana, podsetimo, nađena su danas oko 17.30 časova u kući u ulici Tome Maretića 34, u kojoj su sa roditeljima živeli kao podstanari prethodne dve, tri godine.

- Jako smo uznemireni i u šoku, zaista ne možemo da pojmimo šta je moglo da se desi da presude svojoj deci pa sebi. Iz kuće, u kojoj su živeli, nisu se čule nikakve svađe ili povišen ton. Naizgled su delovali kao sasvim uobičajen par. Oboje su bili prilično neprimetni i nisu baš često izlazili napolje, niti smo ih viđali sa decom - pričaju za Informer žitelji ove ulice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maja

pre 3 meseca

Jadna decica. Njih mi je zao. Ovo dvoje da su deca pa da ih razumem, ali punoletne osobe?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija