• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

08.03.2024

20:17

Druga "nestala" devojčica vratila se u Dečje selo! Stariju sestru nagovorila da pobegnu, skrivale se kod njenog dečka u Rumi!

rina

Vesti

Druga "nestala" devojčica vratila se u Dečje selo! Stariju sestru nagovorila da pobegnu, skrivale se kod njenog dečka u Rumi!

Podeli vest

Druga devojčica, trinaestogodišnja J.M. kasno noćas se vratila u Dečje selo "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici, odakle je pobegla 21. februara, saznaje Informer.

Kako smo pisali, u sredu uveče socijalni radnici iz Centra za socijalni rad u Bogatiću, koji je zakonski staratelj devojčica, pronašli su u Rumi njenu rođenu sestru M.M. (15) i odveli je u Dečje selo.

Posle samovoljnog napuštanja Dečjeg sela, obe devojčice su se od policije i socijalnih radnika, koji su za njima intenzivno tragali, dve sedmice skrivale u Rumi, gde živi dečko sa kojim je J.M. u vezi.  

J.M. je po svemu sudeći bila inicijator bekstva. Ona je i ranije napuštala ustanovu, ali se vraćala posle nekoliko dana. Ovog puta je nagovorila stariju sestru da pobegne sa njom. Nestanak devojčica je odmah prijavljen policiji, a posle nekoliko dana i javnom tužilaštvu i Centru za zaštitu žrtava trgovine ljudima - naveo je naš izvor.

Devojčice i njihov mlađi brat M.M. smešteni su u Dečje selo u avgustu 2022. godine, kada je otkriveno da ih zlostavlja otac sa kojim su ostali da žive nakon što ih je majka napustila.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija