• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

18.03.2024

13:36

Ispovest Ilije koji je upao u mrežu bivšeg robijaša: "Požalio sam mu se na probleme, a on je to iskoristio da me uceni!"

D.K.

Vesti

Ispovest Ilije koji je upao u mrežu bivšeg robijaša: "Požalio sam mu se na probleme, a on je to iskoristio da me uceni!"

Podeli vest

Nišlija Ilija S. koji je bio uhapšen zbog sumnje da je planirao da ubije babu, sa bivšim robijašem u ispovesti za Informer otkriva golgotu koju je prošao, zbog svoje lakovernosti!

"Nijednog trenutka nisam imao ozbiljnu nameru da bilo koga povredim a ponajmanje baku jer je prema meni bila jako dobra, čuvala me je u detinjstvu. Jednostavno upao sam u mrežu ovejanog kriminalca, mlad sam i naivan, imam samo 19 godina, mislio sam da mi je prijatelj i požalio sam mu se na probleme koje imam a on je to iskoristio da me uceni! "ovako priča Nišlija Ilija S. nakon što je pušten iz pritvora u kome se nalazio od početka februara kada je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo organizovanje, planiranje i dogovaranje izvršenja teškog ubistva.

Ilija  se sumnjičio da je angažovao bivšeg radnika u svojoj pekari D.S. da ubije tetku njegovog pokojnog oca koja živi u Beogradu a zbog njenog zahteva da joj pripadne deo kuće koju je  nasledio nakon očeve smrti.

Kako je tada saopštila Policijska uprava u Nišu, on je  krajem januara ove godine ponudio pet hiljada evra za ubistvo te žene. 

Foto: D.K.Ilija S i advokat Maja Knežević  

 

Međutim, D.S. je tražio novac unapred, i to hiljadu evra u gotovini i automobil vredan 1.500 evra da ga ne bi prijavio za naručivanje babinog ubistva.

Shvativši da je postao žrtva ucenjivača, Ilija je sa majkom otišao u policiju i prijavio ga za iznudu. Međutim, kada je D.S. priveden kao iznuđivač uzvratio je udarac i Iliju prijavio za zaveru za teško ubistvo pa su uhapšena obojica. Ključni dokaz protiv devetanestogodišnjaka bio je snimak koji je D.S. krišom napravio na kojem se čuje kako se dogovaraju oko zločina.

Međutim, kako saznajemo, pažljivim preslušavanjem snimka istražni organi potvrdili su Ilijinu odbranu da je i on zapravo žrtva ovejanog kriminalca koji ga je uhvatio u svoju mrežu kako bi od njega iznuđivao novac. Zbog toga je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu odustalo od krivičnog gonjenja mladića te će on biti svedok u krivičnom postupku protiv D.S. koji će odgovarati zbog iznude.

Ilija kaže da je veoma srećan što je istina izašla na videlo te što su dokazi potvrdili da nije  naručivao babino ubistvo.

- Dobro je što je tužilaštvo shvatilo da sam ja žrtva ovog događaja, mnogo toga se desilo što mi nije išlo na ruku, ostao sam bez oca, bio sam ranjiv, mlad, neiskusan a taj čovek je sve to iskoristio da pokuša da me opljačka.  On je to već radio, izneo je taj plan, to je bila njegova odluka, ja se nisam sa tim složio ali zbog njega sam završio u pritvoru. Moja narav nije takva da nekom naškodim, ja sam samo mlad I naivan, bio sam dobar prema njemu a on je sve to iskoristio na moju štetu. Mnogo sam se kajao dok sam bio u pritvoru što sam mu verovao ali sam znao da sam nevin i verovao sam da će se istina saznati. Mnogo mi je žao što sam se njemu poverovao, mislio sam da mi je prijatelj, sticajem okolnosti sam sa njim došao u kontakt jer ga je moj otac zaposlio u pekari. Izvukao sam veliku pouku, shvatio sam da nisu svi ljudi dobri, da ima i onih koji su veoma opasni – zaključio je mladić.

Njegova majka Milanka kaže da prebacuje sebi što je pred Ilijom pokazivala osećaje povodom problema nastalih oko deobe imovine.

- Nisam smela da pričam o tome pred njim, sada se mnogo kajem. On me mnogo voli, učinio bi sve za mene pa se osećam odgovornom za to što mu se desilo. Hteo je mene da zaštiti a taj čovek je tu njegovu želju zloupotrebio na najgori način. Mnogo smo srećni što se sve ovako završilo, iza nas su zaista teški trenuci – rekla je ova Nišlijka.

Foto: D.K.

 

Ilijin branilac advokat Maja Knežević pozdravila je odluku Osnovnog javnog tužilaštva da obustavi istragu protiv njenog klijenta.

- Osnovno javno tužilaštvo postupalo je sa hitnošću u ovom slučaju jer se radi o pritvorskom predmetu a osumnjičeni je mlađe punoletno lice. Brzim i savesnim postupanjem oni su utvrdili ono na čemu smo mi od početka insistirali,  da ne postoji Ilijina  krivična odgovornost . Njegova mladost i naivnost su ga doveli  u tu situaciju, izmanipulisala ga je starija osoba sa ozbiljnim krivičnim dosijeom. Zbog istrage ne možemo da iznosimo detalje ali je jasno da Ilija nije kriv, zato je odbačena krivična prijava, videćemo da li će u postupku protiv tog muškarca imati svojstvo svedoka. Iz snimka koje smo preslušali jasno je da je taj čovek sve to isplanirao i da Ilija u tome nije imao nikakvu ulogu pa će se protiv te osobe voditi postupak za iznudu – kazala je Knežević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Može li neko da objasni

pre 1 mesec

Ovu rečenicu: "Iz snimka koje smo preslušali..." Od kada je snimak dokaz na sudu?

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija