• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

19.03.2024

13:00

Odlaže se suđenje Miki Aleksiću: Advokat otkrio koji je razlog ponovnog odlaganja

ATAIMAGES

Vesti

Odlaže se suđenje Miki Aleksiću: Advokat otkrio koji je razlog ponovnog odlaganja

Podeli vest

Sudjenje Miroslavu Miki Aleksiću, koje je trebalo da se održi sutra, opet će biti odloženo zbog zdravstvenih problema optuženog. Branilac Miki Aleksića, Zoran Jakovljević, potvrdio je ovu informacju ističući da optuženi nije u stanju da prisustvuje sudu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

- Nazalost nećemo sutra moći da nastavimo dalje jer Miki nije dobro. Išao sam da preuzmem medicinsku dokumentaciju i da je prilozim sudu kao dokaz da je optuženi zaista sprečen da pristupi na sud. Moraće na još jednu operaciju- rekao je advokat Jakovljević.

Podsetimo, 20.02.2024. suđenje Miroslavu Miki Aleksiću u Višem sudu u Beogradu odloženo je zbog njegovog zdravstvenog stanja. Advokat Zoran Jakovljević istakao je da Aleksić nije u mogućnosti da prisustvuje suđenju zbog nedavno obavljenih hirurških intervencija te je zatražio odloženje narednog suđenja koje je planirano za mart, s predlogom da ročište počne u maju kada bi Aleksić prema prognozama lekara mogao prisustvovati.

Tada su se branioci oštećenih, Jugoslav Tintor i Irina Borović, kao i tužilac, usprotivili su se zahtevu za odlaganje suđenja. Tužilac je istakao da je odlaganje neprihvatljivo, dok je Jakovljević istakao da odbija sve što su naveli branioci i tužilac, dodajući da je Aleksiću trenutno loše, te da je njegovo stanje dodatno zakomplikovano neosnovanim pritvaranjem.

Foto: Maša Banđur

 

 

Veštak će dati svoju reč, od suda očekujemo da odredi pitanje kada će Aleksić biti sposoban ili morati da se pojavi u sudnici kako bi se postupak nastavio. Svakako po pravilu uvek odgovara odbrani. Gubi se poruka, to je situacija na koju iz ove pozicije ne mogu uticati. Od početka trajanja postupka Aleksićeva odbrana je u pet ili šest glavnih pretresa trajala preko godinu dana s jedne strane i u više navrata odlaganja suđenja zbog njegovog zdravstvenog stanja za koje verujem da je nekad i opravdano ali veštak sudski treba da odredi da li je opravdano ili nije ne da ocenjujemo vi ili ja njegovo stanje. Sledeći termin za sad je 20. mart i ako je branilac predlagao da se svi termini odlože i da se naredno suđenje zakaže u maju, to nije prihvaćeno. U martu će se videti da li će se Aleksić pojaviti i da li će situacija da se uozbilji. Videćemo da li je stvarno odsutan iz opravdanih razloga ili se radi o zloupotrebi prava o tome će reč dati sudski veštak i sud će znati kako dalje da postupi - istakao je advokat Jugoslav Tintor.

Tužilac je tada tražio veštačenje i psihičko i fizičko kako bi se utvrdilo da li Aleksić može da prisustvuje daljem toku suđenja.

Jakovljević je rekao da će se Aleksić verovatno oporavljati do maja, ali je sudija ipak zakazao suđenje za mart i rekao Jakovljeviću da obaveštava sud o Aleksićevom stanju.

Ispred suda se tada kao i pred prethodna suđenja su se nalazili građani sa transparentima na kojima su ispisane poruke podrške glumici Mileni Radulović i ostalim oštećenima.

Četiri silovanja

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra 2021. godine je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor. Kućni pritvor mu je ukinut 10. marta 2022. godine i od tada se brani sa slobode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija