• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.03.2024

16:40

"Postoje dani koje treba izdržati": Oglasila se majka mladića koji se utopio u novosadskom kanalu

facebook

Vesti

"Postoje dani koje treba izdržati": Oglasila se majka mladića koji se utopio u novosadskom kanalu

Podeli vest

Porodica mladića iz Veternika, Marka Majstorovića (30), čije je telo prošle nedelje pronađeno u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, neutešna je posle velikog gubitka, dok njegova majka Aranka tužnim objavama i na sve načine čuva sećanje na svog sina.

- Mnogo hteo, mnogo započeo, čas umrli njega je pomeo." Sa velikom tugom i bolom želim da obavestim moju rodbinu, kumove i prijatelje da naš voljeni sin Marko nije izdržao bitku sa vodom, koju je toliko voleo. Danima smo tragali za njim nadajući se da je negde živ i da nije u vodi. Na veliku žalost ta molitva i želja nam nije uslišena. Naš veliki borac i humanista je prerano otišao među anđele, ostavivši za sobom svoje neutešne roditelje, brata i voljenu suprugu Mirelu. Hvala svima na podršci i upućenim željama da ga pronađemo živog. Neutešni smo i bolni da se to rečima ne može opisati. Neka ga anđeli čuvaju u nekom boljem svetu."Možda spava s plavim očima izvan svakog zla" - napisala je pre nekoliko dana Aranka, Markova majka, da bi se juče ponovo oglasila teškim rečima citirajući pisca Dostojevskog, a misleći na svog stradalog sina.

 

U svakom životu postoje dani koje treba izdržati - stoji u objavi Markove majka, dok su njeni pratioci i bliski ljudi reagovali tužnim emotikonima na ovo, saosećajući u bolu sa ovom porodicom.

Da podsetimo, potraga za Markom Majstorovićem u kojoj su bili uključeni i ronioci i pripadnici Žandarmerije trajala je danima od momenta kada je 3. marta krenuo na pecanje, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

Prvobitno su na mestu gde je bio na obali, pronađena pumpa za duvanje čamca, u vodi su našli veslo, čizme, ali i rasečen čamac, međutim porodica nije gubila nadu sve do poslednjeg momenta kada su se ipak obistinile crne slutnje.

Njegovo telo pronađeno je 13. marta u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, kod novosadskog naselja Klisa, a teške vesti potvrdio je njegov brat Jova.

Marko je sahranjen 16. marta na Gradskom groblju u Novom Sadu, a poslednjem ispraćaju prisustvovalo je više stotina rođaka, prijatelja i poznanika, što svedoči o tome koliko je Marko bio omiljeni u društvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija