• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Blic

01.04.2024

12:36

Tragedija na Novom Beogradu: Devojčica pala sa solitera

insider/Instagram/moj_beo_grad

Vesti

Tragedija na Novom Beogradu: Devojčica pala sa solitera

Podeli vest

Devojčića (15) pala je juče sa 12. sprata solitera zgrade na Novom Beogradu!

Lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt. Po nalogu tužilaštva telo je poslato na obdukciju.

Devojčica išla je u novobeogradsku školu "20. oktobar". U školi su svi u neverici primili ovu tragičnu vest.

Direktor OŠ "20. oktobar" Branislav Nedeljković potvrdio je ovu strašnu vest.

- Išla je u našu školu, bila je odlična učenica, primeran đak, dobra drugarica. Pre nedelju dana je osvojila nagradu iz recitovanja. Razred u koji je išla je jedan od najboljih i najsložnijih u celoj školi. Deca su se lepo družila, a ona je postizala zavidne rezultate na brojnim takmičenjima - ispričao nam je direktor škole koji još ne može da veruje da je do ove tragedije došlo.

Uprava škole tim povodom danas je poslala saopštenje svim roditeljima:

"Beskrajno smo tužni zbog tragedije koja se desila"

"Danas smo se suočili sa tragičnim gubitkom naše učenice. Beskrajno smo tužni zbog tragedije koja se desila. Ona je bila divna osoba, dobra drugarica, iskren prijatelj, odlična učenica, veselo i nasmejano dete... Porodici smo izjavili naše iskreno saučešće. Budući da se svi zaposleni i učenici bore sa tugom, sutra ćemo u školi u redovnom terminu nastave zajedno prolaziti kroz aktivnosti kojima se obrađuje proces tugovanja. Ohrabrićemo učenike da podele svoja osećanja i misli sa nama i međusobno u okruženju u kome će se osećati bezbedno za pitanja i razgovor", navodi se u tom saopštenju.

Kako se dodaje, "kroz svakodnevne đačke aktivnosti u danima koji dolaze, škola će se truditi da ispoljava osetljiv, saosećajan stav prema reakcijama koje pokazuju učenici, da ih ohrabri da svoja osećanja ispolje i pomogne im da se svakodnevna rutina lagano struktuira".

"Sve vreme, potrudićemo se da održimo sećanje na nju kroz naše aktivnosti i nadamo se da ćete nam se u tome pridružiti. Njena smrt je duboko potresla vas, učenike i nas, nastavnike", dodaje se u obraćanju roditeljima, nastavnicima i učenicima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15