• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

02.04.2024

11:22

Dužna sam Bogu što mi je omogućio da te upoznam! Potresne reči  drugarice dečaka masakriranog u Niškoj Banji (FOTO)

D.K.

Vesti

Dužna sam Bogu što mi je omogućio da te upoznam! Potresne reči drugarice dečaka masakriranog u Niškoj Banji (FOTO)

Podeli vest

“Titulu prijatelja treba zaslužiti, to je osoba sa kojom ćeš se ceo život družiti! Da bude tu kada ti pomoć treba i kada zlo iza ugla vreba.

Minulog vikenda na  groblju u Niškoj Banji  okupila se  Andrejeva porodica i školski drugovi i prijatelji a na humci je postavljen i nadgrobni spomenik.

Komentarišući ovaj gest, Mića Simić Andrejev otac kiaže da im se srce cepalo na komade dok su čitali pesmu.

- Devojčica nam je prišla na groblju i predala smotuljak papira zavezan trakom. Mnogo su nas pogodili ti stihovi jer i dalje svakoga dana saznajemo koliko je naš Andrej bio voljen. Sticajem okolnosti baš ta devojčica je poslednja videla našeg sina pre ubistva.

Foto: D.K.

 

 

Bila je u poseti baki koja živi u blizini kuće njegovog ubice gde je srela Andreja. Kako nam je ispričala, izgrlili su se i izljubili, ona ga je pozvala da zajedno krenu u školu ali joj je on kazao : - Sad ću za čas! Otišao je kod tog dečka koga je smatrao prijateljem a on ga je svirepo ubio - kaže Simić.

"Drug" ga ubio sa 37 uboda nožem

Trinaestogodišnjaka je sa 37 uboda nožem  u svojoj porodičnoj kući usmrtio školski drug M.M.  S obzirom na to da je dečak ubica imao samo trinaest godina, Više javno tužilaštvo nije imalo osnova za postupanje jer je kao dete krivično neodgovoran.

Predmet je na dalje postupanje prebačen Osnovnom javnom tužilaštvu kako bi se ustanovilo da li ima osnova za krivičnu odgovornost njegovih roditelja zbog zlostavljanja i zanemarivanje deteta. 

Prema  informacijama iz ove pravosudne institucije, postupak protiv njegovih roditelja je pokrenut i to zbog krivičnog dela zlostavljanje i zanemarivanje deteta iz člana 193  stav 1 Krivičnog zakonika dok maloletni ubica u ovom postupku ima status oštećenog. Kako  dalje navodi tužilaštvo, 18. decembra prošle godine doneta je naredba za psihijatrijsko veštačenje maloletnog M.M. koje je povereno Klinici za psihijatrijske bolesti “Laza Lazarević” u Beogradu.

Foto: D.K.

 

 

Stihovi za Andreja

“Titulu prijatelja treba zaslužiti, to je osoba sa kojom ćeš se ceo život družiti!

Da bude tu kada ti pomoć treba i kada zlo iza ugla vreba.

Što sam Andreja srela bila sam dobre sreće, jer se takva osoba svakog dana ne sreće.

Bio je tu uvek da me brani i da bude na mojoj strani.

Lice vedro i nasmejano, sa njim u društvu je baš prijatno.

Dopisivanje i dugi razgovori, pored toga ne trebaju mi drugi darovi.

Trudi se da svakog nasmeje, od toga nema bolje ideje!

Pozitivna energija iz njega izbija. Loše time sve razbija.

Čekao je sa mnom i po snegu i po kiši, još jedna vrlina na papir dopiši.

Tog dana nam je ceo svet stao i u ovdu pao.

Koštalo me je svačega i svega i mog najboljeg prijatelja.

Da je poslednji pozdrav nisam znala, ni htela ni priznala. Teško će biti bez njega i od toga nema bega.

I dalje mislim na tebe, sećam se kroz lepe uspomene.

Ovime sam htela da kažem da znam da dugujem Bogu što je omogućio da te upoznam.

“ Ove stihove je u čast ubijenog trinaestogodišnjaka iz Niške Banje Andreja Simića napisala njegova školska drugarica a povodom šestomesečnice od stravičnog zločina.

Foto: D.K.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija