• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: P.I./Republika

04.04.2024

09:56

"Moja ćerka je žrtva svog brata"! Kostin otac jadikuje u sudnici: Ja sam od 3. maja mrtav čovek!

Informer

Vesti

"Moja ćerka je žrtva svog brata"! Kostin otac jadikuje u sudnici: Ja sam od 3. maja mrtav čovek!

Podeli vest

Danas je nastavljeno suđenje u Višem sudu u Beogradu u parničnom postupku po tužbi članova porodice ubijene i ranjene dece i čuvara škole "Vladislav Ribnikar".

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Sud će odlučivati o tužbi tek po okončanju parničnog postupka, kada će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Pored Miljane i Vladimira Kecmanovića, tužba obuhvata i njihovog sina maloletnika koji je počinio masakr.

Takođe, pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je navodno učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Foto: Foto: Informer, Društvene mreže

 

 

Protiv Kecmanovića se vodi tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi, koje su podneli maloletnici i nastavnica istorije koji su teško ranjeni.

U Palatu pravde danas su stigli članovi porodice Aćimović, Čikić, Vlahović, Negić, Anđelković, Kobiljski, po čijoj tužbi se sudi Vladimiru i Miljani Kecmanović čiji je sin izveo masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Vladimir Kecmanović je doveden u sud iz Okružnog zatvora.

Navodno, Vladimir je na početku suđenja rekao da je on od 3. maja "mrtav čovek".

- Ovde stojim zbog ćerke koja je žrtva svog brata. Ništa nije ukazivalo da će se užas desiti. Kosta je bio u kontaktu sa mnogo ljudi i išao na mnogo aktivnosti i niko nije primetio bilo kakva odstupanja u njegovom ponašanju - počeo je Vladimir Kecmanović.

- U ovom trenutku bi bilo neumesno prema žrtvama da govorim kakvo je dete bio Kosta i koliko smo bili brižna porodica. Da sam znao šta se dešava u Kostinoj glavi i da mi je neko rekao da postoji bilo kakav problem, učinio bi sve da ne dođe do masakra - dodao je.

U nastavku je i izjavio saučešće porodicama stradalih.

- Izjavljujem neizmerno i duboko saučešće porodicama ubijenih. Moj bil i tuga su neutešni - kazao je Vladimir.

Do sada su ispitani svi oštećeni, odnosno 27 članova porodica koji su podneli tužbu. Sudija je odlučila da deo suđenja, kada su svedočili maloletna braća i sestre ubijenih, bude zatvoren za javnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ана Јанковић

pre 3 nedelje

Одмах смртна казна ОДМАХ😢😢😢

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija