• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2023

19:25

Ko je na listi "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane"?! Imamo odgovor!

Tanjug

Vesti

Ko je na listi "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane"?! Imamo odgovor!

Podeli vest

Na listi Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" za izbore u Beogradu nalaze se mnoge javne ličnosti i poznati stručnjaci, među kojima su i prof. dr Jelena Drulović, neurolog, prof. dr Svetlana Vujović, endokrinolog, kao i prof. dr Arsen Ristić, kardiolog.

Dr Drulović je skoro 40 godina gradila svoju karijeru i iskustvo radeći na Klinici za neurologiju Kliničkog centra Srbije, učestvujući u velikom broju kako nacionalnih, tako i međunarodnih naučno-istraživačkih projekata, i nizu kliničkih studija.

Bila je i predsednik Republičke stručne komisije za multiplusklerozu predsednik Komisije za odobravanje upotrebe i obezbeđivanje interferona beta na teret sredstava zdravstvenog osiguranja. Objavila je više od 300 stručnih i naučnih publikacija, a doprinosila je i uređivanju časopisu BioMed Central Neurology.

Dr Vujović je jedna od najboljih endokrinologa na svetu, a trenutno radi kao načelnik Kabineta za endokrinologiju Kliničkog centra Srbije, redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i član Svetskog borda za ginekološku endokrinologiju. Dr Vujović jedina je na svetu koja je otkrila da se u sluzokoži materice krije uzrok neplodnosti. Objavila je 30 knjiga i 500 radova u prestižnim časopisima, kao i Prvu srpsku medicinsku enciklopediju.

Foto: printskrin/k1 tv

 

 

Dr Ristić je redovni profesor i prodekan za poslediplomsku nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu, načelnik Odeljenja za srčanu insuficijenciju i pomoćnik rukovodioca Klinike za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS).

Publikovao je 530 naučnih radova. Rangiran je i kao treći ekspert za perikardiocentezu na svetu.

Iz oblasti privrede na listi se nalazi i inovator Milan Bosnić, IT preduzetnik, koji je osnovao uspešnu start-up kompaniju „Strawberry energy“, koja nudi rešenja za pametne gradove, kao što je „solarno drvo“, koje se napaja solarnom energijom i služi kao punjač za mobilne telefone, odnosno „solarne klupe“ koje rade po istom principu.

Iz sveta umetnosti, na listi su se našle i operske pevačice Nataša Tasić Knežević i Sanja Kerkez.

Knežević je održala niz humanitarnih koncerta čiji je cilj bio obnova i izgradnja hramova u Beogradu i na Kosovu. Učestovala je u mnogim predstavama srpskih pozorišnih i koncertnih dvorana, kao i van granica naše države, a imala je i solistički koncert na BEMUS-u 2006. godine. Kerkez je nastupala u velikom broju evropskih zemalja, kao i u Japanu, a dobitnik je i nekoliko nagrada Narodnog pozorišta, kao i “Zlatni beočug” za trajni doprinos kulturi Beograda.

Foto: G.T.

 

 

Iz sveta glume na listi Srpske napredne stranke nalazi se Branislav Milićević, poznatiji u srpskom glumačkom svetu kao Branko Kockica, proslavljen u emisijama i predstavama za decu. Jedan od najpoznatijih radova Milićevića je “Kocka, kocka, kockica” koji se kao program za decu snimao i emitovao na TV Beograd čak 20 godina. Godine 1977. osniva Pozorištance “Puž”, koji i dan danas puni sale decom različitog uzrasta. Milićević je i gradski odbornik u Skupštini grada Beograda.

Foto: Branko Pantelić

 

 

Iva Štrljić, srpska glumica, spisateljica i voditeljka, obavljala je funkciju odbornika u Skupštini grada Beograda, takođe je na listi za ovogodišnje izbore. Pored glumačke karijere, među kojima ističemo “Jelenu”, radila je i niz godina kao voditelj različitih TV formata.

Foto: ATAIMAGES

 

 

U svetu televizije simbol zabavnog programa kroz raznovrsne goste, od kuvara, muzičara, kulturno-umetničkih društava, do reportaža iz različitih delova Srbije, predstavlja emisija “Žikina Šarenica”, Živorada Žike Nikolića. Nikolić je po prelasku na emisiju Pink nastavio sa svojom emisijom i takođe se nalazi na listi.

Foto: Printscreen/TV Pink

 

 

Mnogi sportisti su takođe deo ove liste, među kojima ističemo Janka Tipsarevića, bivšeg srpskog tenisera, koji je u svojoj karijeri osvojio četiri ATP turnira u singlu. Pored toga, osvojio je i 15 čelendžera, tri fjučersa i Otvoreno prvenstvo Australije, a zajedno sa saigračima iz reprezentacije Srbije, osvojio je i titulu u Dejvis kupu 2010. godine. Marko Kešelj je nekadašnji košarkaš koji je takođe potpisnik SNS. Karijeru je počeo u beogradskoj Mega Ishrani, a potom je trenirao za Crvenu zvezdu, grčki Olimpijakos, špansku Valensiju, francuski Le Man i Asvel. Osvajač je brojnih trofeja.

Sa ponosom ističemo da je na SNS listi i Mihailo Gordić, predsednik Saveza gluvih i nagluvih Srbije i potpredsednik Gradske organizacije gluvih Beograda. Mihailo je primer da nezamislivo ne postoji. Zalaže se za bilingvalni princip obrazovanja gde svi uče znakovni jezik paralelno sa redovnom nastavom, za šta je naišao na veliku podršku Vlade Republike Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija