• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.12.2023

18:19

Izlaznost po gradovima! Najviše birača izašlo u ovim mestima u Srbiji!

Public

Vesti

Izlaznost po gradovima! Najviše birača izašlo u ovim mestima u Srbiji!

Podeli vest

Ukupna izlaznost na vanrednim izborima 2023. do 17 sati iznosi 47,2 odsto objavio je Cesid, a Gradske izborne komisije su objavile podatke po gradovima u Srbiji.

U Kraljevu je prema podacima GIK-a do 16 sati na birališta izašlo 38,65 procenta upisanih birača. U Kruševcu je ta brojka 47,7 odsto, u Novom Pazaru 42,36 odsto, a u Trsteniku 42,8 odsto.

Prema preseku u 16 sati, pravo da glasa iskoristilo je 52,8 odsto upisanih birača, rekao je za JuGmediu predsednik GIK-a u Pirotu Jovan Milenković.

U Kragujevcu je do 16 časova na 168 biračkih mesta glasalo 41,6 odsto građana.

U Novom Sadu je do 16h sati glasalo 40,91 odsto birača, prenosi Gradska izborna komisija (GIK).

Izlaznost u Nišu do 16 časova prema podacima GIK iznosila je 42,76 odsto. Najveća izlaznost zabeležena je u gradskoj opštini Medijana (44, 28 odsto do 16 časova) a zatim slede gradske opštine Niška Banja (44, 18 odsto), Pantelej (44, 09 odsto), Palilula (42, 06 odsto) i Crveni Krst (39, 49 odsto). U Nišu je do 14 časova izašlo 33, 32 odsto birača.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

 

Do 16 sati na biralištima u Zlatiborskom okrugu najviše građana glasalo je u Kosjeriću - 50 odsto upisanih. Kako javlja novinar Tanjuga, u opštinskim izbornim komisijama su rekli da je izlaznost u Požegi bila 48,18 odsto, u Novoj Varoši 48,1 odsto upisanih birača, a u Bajinoj Bašti 46,1 odsto. U Arilju je na birališta do 16 sati izašlo 47 odsto upisanih, u Užicu 46,40 i Čajetini 41,9 odsto. U Sjenici je do 16 sati glasalo 24,35 odsto upisanih građana sa pravom glasa.

Prema podacima GIK-a, u Subotici je do 16 sati glasalo 39,3 odsto birača.

U Bujanovcu do 16h glasalo 27,46 odsto. Gradska izborna komisija u Vranju saopštila je da je izlaznost na lokalnim i parlamentarnim izborima u tom gradu danas do 16 časova iznosila 43,7 odsto.

U Srbiji se danas održavaju vanredni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, uključujući i grad Beograd. Građani biraju poslanike u Skupštini Srbije, parlamentu AP Vojvodine i odbornike u 65 gradova i opština. Biračka mesta otvorena su danas od 7 do 20 sati.

Prve informacije o rezultatima današnjih izbora, analize stručnjaka i sve aktuelnosti pratite večeras od 20 časova na Informer televiziji u specijalnoj emisiji "Izborna noć".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija