• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2023

22:00

Biljke na terasi i tokom jeseni! Napravite sami svoju oazu (FOTO)

Shuterstock

Dom i porodica

Biljke na terasi i tokom jeseni! Napravite sami svoju oazu (FOTO)

Podeli vest

Ako već niste, vreme je da zasadite ove biljke na svojoj terasi i uživate u njima tokom hladnih dana.

Ovo su biljke koje ove jeseni možete zasaditi na terasi:

 

Ukrasni kelj i kupus

Poznati po svojem zadivljujućem lišću, ukrasni kelj i kupus savršeni su dodaci svakom jesenskom vrtu.

Njihovi naborani listovi su u raznim bojama, od tamnoljubičastih do jarko ružičastih i belih.

Foto: Shuterstock

 

 

Hrizanteme

Ovo veselo cveće sinonim je za jesen. Svojim širokim spektrom boja i oblika, hrizanteme mogu učiniti vašu terasu veselijom.

Posadite ih u tegle s dobro dreniranom zemljom i pobrinite se da imaju dovoljno sunčeve svetlosti za najbolje rezultate.

Foto: Shuterstock

 

 

Dan i noć i ljubičica

Dan i noć i ljubičice favoriti su hladne sezone koji mogu dodati dašak boje vašem jesenskom vrtu. Ima mnogo nijansi, od duboko ljubičaste i plave do jarko žute i bele.

Ovo cveće je otporno i može podneti niske temperature, što ih čini odličnim izborom za uzgajanje na terasi tokom jeseni.

Foto: Shuterstock

 

 

Začinsko bilje

Kad je u pitanju jesen na balkonu, sad je pravo vreme za uzgoj začinskog bilja. Razmislite o sadnji ruzmarina, majčine dušice, kadulje i peršuna.

Ove biljke ne samo da daju okus vašim jelima, već i unose miris i zelenilo u vaš prostor. Stavite ih u dobro drenirane tegle i smestite ih na mesto gde mogu dobiti najmanje 4 – 6 sati sunčeve svetlosti svaki dan.

Foto: Shuterstock

 

 

Asteri

Asteri su cveće koje kasno cveta i dobro se uklapa u jesenske vrtove. Njihovi cvetovi su u raznim bojama, uključujući ružičastu, ljubičastu i belu.

Ovo cveće je odlično za gajenje na terasi jer zahteva minimalno održavanje.

Foto: Shuterstock

 

 

Zevalica

Zevalice su visoke, šiljaste biljke, koje daju živopisne cvetove koji podsećaju na zmajeve glave.

Ima ih u raznim bojama, uključujući crvene, ružičaste i žute. Uspevaju na nižim temperaturama, što ih čini izvrsnim izborom za balkonski vrt u jesen.

Foto: Shuterstock

 

Patuljasti zimzeleni grm

Razmislite o sadnji patuljastih zimzelenih grmova.

Sorte poput patuljastih šimšira ili četinarskog drveća mogu biti zanimljive tokom cele godine, zadržavajući svoje zeleno lišće čak i kada se menjaju godišnja doba.

Foto: Shuterstock

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija