• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2024

13:00

Zaboravite na stalno čišćenje iglica od jelke! Ovaj trik pomaže sigurno

Shuterstock

Dom i porodica

Zaboravite na stalno čišćenje iglica od jelke! Ovaj trik pomaže sigurno

Podeli vest

Ako imate pravu jelku u kući, sa nje neće toliko ispadati iglice ako primenite ovaj trik.

Ako imate pravu jelku, sigurno znate koliko je naporno skupljati iglice od jelke po podu i tepihu. 

Naime, stručnjaci su otkrili kako možete sprečiti padanje igala i održavati svoj dom čistim tokom cele praznične sezone, piše Daily Star.

Emili Baron, stručnjak za čišćenje iz "Properti Rescue", ističe da iako novogodišnja jelka može izgledati fantastično i učiniti da vaš dom dobro miriše, ona takođe može biti izvor dugotrajnog čišćenja.

Na sreću, to može da se izbegne.

Foto: Shuterstock

 

Nakon što donesete jelku kući, nemojte je odmah unositi unutra. Stavite jelku u kantu hladne vode na hladnom i tamnom mestu u vašoj bašti ili dvorištu.
Ovo pomaže da se grane drveta hidriraju, čime se sprečava da iglice padaju. Posle nekoliko sati, pre nego što unesete jelku u kuću, protresite drvo da biste se oslobodili labavih iglica.

Da bi očistili iglice koje završe na podu upotrebite sodu bikarbonu.

Pospite sodu bikarbonu oko podnožja drveta da biste lakše sakupili iglice, a da biste ih sakupili, koristite metlu, a zatim usisajte sodu bikarbonu.

Ako je potrebno, obrišite pod vlažnom krpom da biste uklonili višak sode.

Foto: Shuterstock

 

 

Zapamtite i da je redovno zalivanje ključno za održavanje svežeg drveta. Takođe, važno je držati jelku dalje od grejača i radijatora i izbegavati preterano ukrašavanje kako bi se sprečilo oštećenje grana i obezbedilo dovoljno vazduha za drvo.

Uz ove savete jelka će ostati sveža i lepa, a vaš dom čist tokom cele praznične sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija