• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2024

10:57

Ilon Mask ponovo šokira: Za 20 godina Zemljom će hodati milijardu humanoidnih robota

Pixabay

Hi-Tech

Ilon Mask ponovo šokira: Za 20 godina Zemljom će hodati milijardu humanoidnih robota

Podeli vest

Milijarder Ilon Mask oglasio se na društvenim mrežama kako bi izrazio slaganje sa predviđanjem kolege da će na Zemlji biti oko milijardu humanoidnih robota za dve decenije.

Mask je na mreži X, nekadašnji Twitter, istakao da se slaže sa predviđanjem Dejvida Holca, osnivača istraživačke laboratorije za veštačku inteligenciju (AI) Midjourney.

Mask je odgovorio:

"Verovatno tako nešto, pod uslovom da su temelji civilizacije stabilni".

Holc je u objavi prošle nedelje rekao da bi "trebalo da očekujemo milijardu humanoidnih robota na zemlji tokom 2040-ih i sto milijardi (uglavnom vanzemaljskih) robota širom Sunčevog sistema tokom 2060-ih".

Foto: Reuters

 

 

Tesla, jedna od kompanija koju je Mask osnovao, razvila je prototip humanoidnog robota za kojeg milijarder verovatno smatra da doprinosi tome da čovečanstvo postigne pomenuto predviđanje za dve decenije.

 

 

Tesla Optimus, takođe poznat kao Tesla Bot, prvi put je najavljen u avgustu 2021. godine, kada je Mask rekao da kompanija planira da napravi prototip do sledeće godine. 

Za robota je tada rekao:

"Mislim da ima potencijal da vremenom bude značajniji od biznisa sa vozilima".

Mask je za Rojters rekao da, iako kreiranje humanoidnih robota nije "direktno u skladu sa ubrzavanjem održive energije", kao deo Teslinog sveobuhvatnog cilja, "mislim da se misija donekle proširuje sa pojavom Optimusa – čineći budućnost sjajnom", prenosi Bug.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija