Shutterstock

20:07 Iće i piće 0

Informer | 15. 08. 2018.

SLANE ĐAKONIJE: Punjene tikvice u paradajz-sosu

Savršena kombinacija tikvica i mesa u paradajz sosu

Sastojci:

osam mladih tikvica
500 g mlevenog mesa
crni luk
dve kašike ulja
dva čena belog luka
malo peršuna
jaje
voda
malo brašna
so, biber

Tikvicama odsecite vrh i izdubite sredinu. Na ulju propržite seckani luk, dodajte meso, začinite i ostavite da se ohladi. Pre punjenja tikvica, filu dodajte seckani beli luk, peršun, jaje, pa sve dobro izmešajte i počnite filovanje. Napunjene tikvice stavite u dublju posudu, poklopite i lagano dinstajte sa svih strana. Nalijte s malo soka od paradajza. Dinstajte oko sat i po potrebi dolivajte vodu. Za gušći sos, na kraju možete dodati i malo brašna.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]