• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kucnilekar.com

01.10.2015

10:32

KINESKA MAPA LICA otkriva s čim se vaše telo bori!

Ljubav

KINESKA MAPA LICA otkriva s čim se vaše telo bori!

Podeli vest

Kinesko mapiranje lica ili “Mien Shiang” znači čitanje lice

Kada jedan od naših najvećih organa – naša koža počinje da daje simptome, to bi mogao biti pokazatelj da nešto drugo ne valja kod nas, a što uzrokuje sve ove neravnoteže kojih često i nismo svesni … sve će se prikazati na našem licu.

(VIDEO) VODA NA USTA! Ovo je, kao, reklama za hamburger!

Kineska medicina smatra da svaki deo našeg lica predstavlja određene organe u našem telu, a kad se pojavi neravnoteža u određenim područjima, na primer bradi, to nam pokazuje da imamo druge zdravstvene probleme koje treba da rešavamo.To bi mogao biti širok spektar bolesti, od akni, osipa, i osetljivosti kože do bora i pigmentacija.

Čelo: Bešika i tanko crevo

Uzrok:

Previše masna i prerađena hrana dovodi do sporog i preopterećenog probavnog sistema. Preterana konzumiranje alkohola, previše šećera i kasno odlaženje na spavanje, takođe će ometati pravilnu probavu i izazvati pustoš na vašoj koži. Stres, prljave kape za glavu, previše proizvoda za kosu i brige, takođe mogu biti jedan od uzroka.

Lek:

Sirova hrana, puno čiste vode, apstinencija od alkohola i puno odmora i spavanja. To je vreme da se očisti organizam, jesti zdravu sirovu hranu .

Između obrva: Jetra

Uzrok:

Kao gore, ističe da vaš probavni sistem radi previše i ne dobija dovoljno odmora. Vi možete takođe biti alergični na određene namirnice, kao što su pšenica ili konzumiranje mesa.

Lek:

Preporučuje se zdrava sveža hrana, svež vazduh, smirujuće vežbe kao što su joga, brzo hodanje i meditacije će vam pomoći.

Luk na obrvama: Bubrezi

Uzrok:

Preterano unošenje duvana, alkohola, loša cirkulacija limfe, moguće slabo srce.

Lek: Obilje čiste vode, što manje kofeina, zaslađenih pića i alkohola. Proverite da li ste  dovoljno hidrirani sve vreme.

Nos: Srce

Uzrok:

Zatvor, probavne smetnje, gasovi, nadutost i slaba cirkulacija. Visok krvni pritisak takođe može doneti probleme s ovog područja vašeg lica.

Lek:

Proverite svoj krvni pritisak kako biste bili sigurni da je unutar prihvatljivog raspona, a slede nizak nivo holesterola i nisko masne dijete. Organski zeleni čaj pomoći će da izbacite toksine i umereno svakodnevno vežbanje će takođe poboljšati stanje.

Gornji deo obraza: Pluća

Uzrok:

Astma, zagađenje, pušenje, sve to će uticati na ovo područje. To je takođe mesto gde nastaju tamni krugovi ispod očiju.

Lek:

Držite se podalje od zagađenog vzduha, smoga, dima i dr … Obavezno povećati unos kiseonika. Ako pušite, prestanite. Fizička aktivnost na svežem vazduhu se preporučuje, a držite se i podalje od začinjene i masne hrane.

Desni i levi obraz: pluća i bubrezi

Uzrok:

Pušenje, loša probava, želudačni problemi, stres, loša ishrana, previše šećera, moguće alergije.

Lek:

Eliminisati obrađene namirnice iz svoje ishrane i proverite koristite li kvalitetnu šminku ili proizvode za negu kože koji su pogodni za vašu kožu. Kako vaši obrazi dodiruju materijale poput jastučnice i mobilnog, proverite da li su ta područja čista. Isto vredi i za šminkanje sa spužvama i četkicama.

Usta i brada: Želudac

Uzrok:

Ishrana bogata mastima, šećerom i stimulansima kao što su kofein i alkohol. To je područje koje biva najviše pogođeno nakon sezonske ishrane. Ostajanje do kasno u noć, kao i stres, takođe može dovesti do hormonalne neravnoteže.

Lek:

Detox dijeta će vam pomoći da očistite organizam i uspostavite balans. Jedite puno tamno zelenog povrća i pobrinite se da pijete dovoljno vode. Ako se problemi nastave, posavetujte se s lekarom za sve neravnoteže u vašem hormonskom sistemu.

Vilice i vrat: Hormoni

Uzrok:

To bi moglo značiti da se vaše telo bori protiv bakterija, stresa, promene u okolini ili promene u ishrani i načinu života. Takođe, bi to moglo biti i zbog ovulacije.

Lek:

Držite područje čisto i što više boravite na svežem vazduhu. Blage vežbe poput joge i meditacije će vam pomoći. Omega 3-6-9 tablete takođe će vam pomoći da izbalansirate hormone.

Uši: Bubrezi

Uzrok:

Previše soli, začina, nedovoljno vode. Ponekad, previše kofeina može se odraziti na ovom području.

Lek:

Smanjite unos soli, začina i kofeina, ali i pijte više vode.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05