• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

11.03.2016

14:11

NIJE ZNAK SLABOSTI! Evo zašto je dobro da plačete!

Ljubav

NIJE ZNAK SLABOSTI! Evo zašto je dobro da plačete!

Podeli vest

Žene plaču čak sedam puta više od muškaraca. Istraživanje je pokazalo da žene godišnje plaču 47 puta, a muškarci samo sedam

1. Plakanjem se rešavamo stresa i napetosti

Plakanje donosi olakšanje i pomaže nam da razbistrimo um. Što se više suzdržavamo to je veća verovatnoća da ćemo u nekom trenutku „pući“.

Istraživanja su pokazala da se psle plakanja čak 8808 posto ljudi oseća bolje.

2. Plakanje nas usrećuje

Plakanje nije slabost. Baš naprotiv, ako zaplačete pokazujete da ste dovoljno jaki da se suočite sa negativnim osećanjima. Osim toga, ukoliko dopustite sebi da zaplačete to samo znači da znate kako je biti srećan i da uživate u svakom trenutku radosti.

SUZA SUZU STIŽE I muškarci plaču zbog žena

3. Plakanje uklanja toksine

Suzama se rešavamo toksina iz tela. Kada plačemo suze ispiraju određenu količinu hemikalija koje se nakupe kada proživljavamo emocionalni stres.

4. Plakanjem možete da pročistite nos i snizite krvni pritisak

Suze prolaze kroz suzni kanala i nazalne puteve gde dolaze u kontakt sa nakupljenom sluzi koja otežava disanje. One vam pomažu da tu sluz izduvate kroz nos jer je razređuju i guraju napolje.

Istraživanja su pokazala da plakanje može da snizi krvni pritisak i umiri otkucaje srca. Ovaj učinak je viđen na ljudima koji su prošli intenzivnu terapiju tokom koje su puno plakali.

5. Plakanje čisti oči

Naše očne jabučice moraju stalno da budu vlažne kako bi štitile oči od prašine i prljavštine. Kada vam u oko dospe neko strano telo, automatski će vam krenuti suze kako bi pomogle oku da se istog reši.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija