• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zadovoljna.hr

19.10.2016

10:33

PRETERANA MALJAVOST? Tri upozorenja da bi trebalo da posetite lekara!

Ljubav

PRETERANA MALJAVOST? Tri upozorenja da bi trebalo da posetite lekara!

Podeli vest

Dlake su sastavni deo svakog tela bez obzira na pol, a imaju zaštitnu funkciju. One prvenstveno štite organizam od ulaska bakterija i drugih neprijatnih mikro čestica kroz površinu kože, ali i greju. Količina dlaka na telu može da bude određena genima, nacionalnom pripadnošću, ali i određenim medicinskim stanjima

1. Hormonski disbalans

Pojačana maljavost kod žena nije samo estetski problem, već može imati i zdravstvene uzroke. Pojačani rast dlaka na tipično "muškim" delovima tela kao što su brada, brkovi, leđa, grudi i donji deo stomaka upućuju na bolest po imenu hirzutizam. Ona je znak hormonske neravnoteže u telu, odnosno pojačanog lučenja muških hormona koji mogu da izazovu mnoge teškoće.

(VIDEO) KONAČNO! Evo kako se ČISTI NAR, a da I VI ostanete čisti!

2. Problemi s jajnicima

Ako je višak androgenih hormona propraćen neredovnim menstruacijama, dublji razlog može da se krije u problemu s jajnicima, odnosno sindromu policističnih jajnika. Od ove bolesti oboleva i do deset odsto žena, a praćena je i viškom kilograma, problemima s aknama i insulinskom rezistencijom. Ako primećujete ove simptome kod sebe, svakako bi trebalo da posetite svog ginekologa.

3. Loše navike

Preterana maljavost kod žena može da bude posledica i neurednog života, loše ishrane i prečestog uzimanja pojedinih lekova koji mogu da naštete hormonskoj uravnoteženosti. Ljubitelji prirodnog pristupa za postizanje hormonske ravnoteže predlažu gubljenje viška kilograma, uvođenje redovnog vežbanja (u obzir dolazi sve od svakodnevne brze šetnje do bavljenja jogom) i ishrane niskog glikemijskog indeksa i namirnice bogate prehrambenim vlaknima.

KARDIOLOG OTKRIO SUPER DIJETU: Siguran način da izgubite 10 kg za 7 dana!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija