• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net informer.rs

09.03.2018

18:24

PRŽITE JAJA NA SUNCOKRETOVOM ULJU? Evo zašto to više nećete da radite!

Ljubav

PRŽITE JAJA NA SUNCOKRETOVOM ULJU? Evo zašto to više nećete da radite!

Podeli vest

Kokošja jaja predstavljaju odličan izbor za doručak, ali samo ako se pripremaju na pravi način

Jaja su veoma hranljiva i zdrava, sadrže oko sedam grama proteina, a odličan su izvor fosfora, selena, riboflavina, pantotenske kiseline…. 
Međutim, pri spremanju treba voditi računa o masnoći, odnosno ulju na kojim ih pržite, a nutricionisti savetuju da suncokretovo zamenite maslinovim ulje. 

Time ćete, osim esencijalnih antioksidansa koji su nam potrebni jer se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i znatno ukusniji obrok. 
Dosadašnja istraživanja o zdravoj hrani pokazala su da priprema namirnica na biljnom ulju nije najbolji izbor za zdravlje. Razlog je što se prilikom zagrevanja ulja, reaguju sa kisonim i stvaraju supstance aldehidi koji su povezani s višim rizikom od raka i srčanim bolestima. 

Iako je i maslinovo ulje biljno, zagrevanjem ovog ulja ipak se otpušta manje aldehida, a pošto se brže zagreva, jaja će se brže ispržiti i poprimiti punoću ukusa.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija