• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs

08.06.2020

10:13

OVA BILJKA VRAĆA MLADOST! Poznata je u Rusiji, ali ima je i u Srbiji! Pomaže kod neplodnosti, gastritisa i čuva od groma!

Ljubav

OVA BILJKA VRAĆA MLADOST! Poznata je u Rusiji, ali ima je i u Srbiji! Pomaže kod neplodnosti, gastritisa i čuva od groma!

Podeli vest

Ona je štitila Skandinavce od groma, Francuze - od škorpija, a Ruse - od starenja. Biljka koja ima poetičan naziv "kamena ruža" može da konkuriše sa alojem po lekovitim svojstvima, tvrde lekari

U Srbiji ona je poznata kao čuvarkuća, dok su u Rusiji ovu biljku oduvek zvali molodilo - "trava koja vraća mladost". U vremena kneza Vladimira Velikog sve žene i devojke umivale su se sokom od molodila da bi im koža postala lepša i svežija.

Čuvarkuća poseduje antiupalno, antitoksičko i antibakterijsko svojstva. Ona smanjuje bolove i potpomaže brzo zarastanje rana i posekotina. Cveže lišće kamene ruže sa medom se koristi kod srčanih oboljenja, a čaj od čuvarkuće se preporučuje protiv upale oka i uha, herpesa i bolesti želudačno-crevnog trakta.

OVA BILJKA NAM JE SVIMA POTREBNA! Feng šui tvrdi: Donosi NOVAC i blagostanje u kuću

Osim toga, ova biljka pomaže u lečenju mioma, cista i neplodnosti.  

RECEPTI

Kod paradontoze

Isitnite sveže lišće čuvarkuće u blenderu pa procedite sok kroz gazu. Dodajte u sok hladnu vodu u proporciji 1:1. Kuvajte 2-3 minuta, ostavite da se ohladi. Ispirajte usta tokom 5 minuta - 3 puta dnevno.

Kod bolesti bubrega

Prelijte 15 g suvog lista čuvarkuće sa 250 mililitara vode. Kuvajte na pari 10 minuta, procedite. Popijte jednu čajnu kašičicu čaja 4 puta dnevno.

Foto: Printscreen You Tube/zanimljivosti.net

Kod neplodnosti

Jednu supenu kašiku suvog lista čuvarkuće prelijte čašom ključale vode. Ostavite 4 sata da odstoji. Popijte 30 ml čaja 3-4 puta dnevno.

Kod dijareje

Jednu supenu kašiku suvog lista čuvarkuće prelijte sa pola litra ključale vode. Sačekajte 2 sata da odstoji. Konzumirajte 15 ml čaja napitka 4 puta dnevno.

Kod gorušice

Prelijte 15 g svežeg lišta čuvarkuće sa 500 miligrama ključale vode. Popijte 30 ml čaja 2 puta dnevno.

Kod gastritisa

Dve supene kašike suvog lista čuvarkuće prelijte sa pola litra ključale vode. Ostavite 3 sata da odstoji. Popijte 50 mililitara čaja 3 puta dnevno.

GODINU DANA JE ZALIVALA BILJKU, a onda joj je palo na pamet da ode na INTERNET I PROVERI! Kada je saznala ŠTA JE TO, ŠOKIRALA SE!

Za normalizaciju metabolizma

Prelijte 20 g svežeg lista čuvarkuće čašom ključale vode. Sačekajte 3 sata da odstoji. Uzimajte 30 ml napitka 3 puta dnevno.

Kod opekotina, posekotina i čireva na koži

Stavite u termos 50 g suvog lista čuvarkuće, prelijte sa 600 mililitara ključale vode. Sačekajte 4 sata da odstoji. Napravite oblog, stavite na bolno mesto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija