• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.09.2022

13:52

PUCAJU VAM NOKTI? Rešite problem pomoću saveta profesionalaca!

Ljubav

PUCAJU VAM NOKTI? Rešite problem pomoću saveta profesionalaca!

Podeli vest

Pucanje noktiju je neprijatna pojava koja vam ukazuje da morate da promenite neke određene životne navike. Srećom, postoje metode koje možete primeniti kako biste sprečili ovaj problem

Pečaćenje voskom

Postupak pečatiranja voskom će pomoći da se sakriju ispucali i izlistani nokti. Ovo je jedna od retkih procedura čiji se efekat može videti odmah.

Nije lako pronaći ovu proceduru u salonima, ali je moguće. Njegova suština leži u upotrebi brusne turpije za nokte, ali možete i bez nje – sve zavisi od stanja noktiju. Nakon kupke za jačanje, obavezno se nanosi poseban vosak, a zatim se kompozicija utrlja u nokat.

Ne preporučujemo da sami pečatirate nokte kod kuće, jer pogrešna tehnika može pogoršati stanje noktiju i naškoditi njihovom zdravlju. Verujte profesionalcima. Postupak traje oko 20 minuta, a rezultat se odmah vidi.

Maslinovo ili kokosovo ulje

Ako ste kod kuće i hitno vam je potrebno da nokti izgledaju što zdravije, koristite ulja – nanesite ih na nokte i lagano ih utrljajte. Ovo je SOS postupak koji je dostupan skoro svima i to „odmah“. Rezultat takvog postupka je odmah primetan, ali ga treba izvoditi najmanje jednom nedeljno kako bi se poboljšao efekat.

Foto: Shutterstock

Kokosovo ulje

Pucanje i listanje noktiju- Parafinska terapija

Sledeći način maskiranja izlistanih noktiju je parafinska terapija. Ova procedura je prilično popularna u kozmetičkim salonima. Postoji hladan ili vruć parafin.

Tehnologija je prilično jednostavna: topi se poseban vosak za manikir, u njega se umoče vrhovi prstiju, navlače se rukavice i neko vreme samo sedite.

Vrući parafin je pogodniji za upotrebu u salonu, a hladan se može kupiti za kućni oporavak noktiju, jer je pogodniji za korišćenjebez pomoći specijaliste. Preporučujemo da ga primenite preko noći za veću efikasnost.

Specijalni premaz

U bilo kojoj kozmetičkoj prodavnici u odeljenju za manikir lako možete pronaći poseban premaz protiv raslojavanja nokatne ploče. Asortiman je prilično velik, ima i mnogo brendova. Istovremeno, oni obavljaju približno istu funkciju.

Premaz se mora obnavljati svaki dan, naneti u nekoliko slojeva. Efekat će biti primetan odmah, ali ako zaista želite da pomognete svojim noktima, sledite uputstva, jer nanošenjem premaza samo jednom, malo je verovatno da ćete postići dugotrajan efekat.

Uljana kompresa od kozmetičkog ulja za nokte

Napravite kompresu za nokte u roku od 20 minuta. Da biste to uradili, noću nosite kozmetičke/SPA rukavice. Potopite nokte u slanu kupku pre nanošenja obloga. Ova procedura se može izvoditi 2-3 puta nedeljno. Možete koristiti ne samo ulja, već i hranljivu kremu za nokte i ruke. Sledećeg jutra vaše ruke će izgledati mnogo bolje.

Pucanje i listanje noktiju- Brazilski i jogurt manikir

Brazilski ili jogurt manikir savršeno maskira listanje noktiju, ali je bolje uraditi ove procedure u kozmetičkom salonu. Vaši nokti su uronjeni u kupku od jogurta, u kojoj se natapaju neko vremena. Nakon toga prelazi se na manikir. Kao rezultat postupka, nokti postaju zdraviji.

Foto: Shutterstock

Preporuke za dugoročni efekat

Za zdrave i lepe nokte u ishranu dodajte sledeće elemente: A, E, B5, PP, C i D i elemente u tragovima- selen, cink, jod, magnezijum, kalcijum, polinezasićene masne kiseline. Svakako – crvena riba, avokado, semenke bundeve i zelenilo su dobra opcija. Takođe je važno piti dovoljno vode.

Sa problemom pucanja i listanja noktiju, može se preporučiti da se uradi analiza na vitamine u telu, a takođe i da se konsultuje sa lekarom, jer je ovaj problem veoma teško prikriti i bolje je sprečiti ga.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija