• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

15.04.2023

19:05

AKO ŽELITE DA SMRŠATE DO LETA! Personalni trener otkriva koje stvari nikako ne bi trebalo da radite!

Shutterstock

Ljubav

AKO ŽELITE DA SMRŠATE DO LETA! Personalni trener otkriva koje stvari nikako ne bi trebalo da radite!

Podeli vest

Iako je svaka fizička aktvinost poželjna, neke poput joge, vam neće osigurati brži gubitak kilograma do leta.

S obzirom na to da je lepo vreme već počelo i može se smatrati pravim uvodom u predstojeće leto, pojedinci već razmišljaju kako da dovedu svoje telo u formu.

Iako bi trebalo voditi računa o ishrani i fizičkoj aktivnosti tokom cele godine, mnogi ipak to prepuštaju za određeni period koji je bliži letu.

Lični trener i nutricionista Dejvid Viner otkriva koje aktivnosti ne bi trebalo da praktikujete, ukoliko želite brže da izgubite kilograme.

1. Joga

- Joga je fantastičan oblik vežbanja i korisna je kao deo vašeg fitnes režima, međutim, ako želite da smršate, to nije vežba koja će vam pomoći da postignete svoj cilj - kaže Dejvid i dodaje:

- Naravno, svaka fizička vežba će pomoći u sagorevanju kalorija i sagorevanju masti, ali generalno joga je smirena, umirujuća vežba i neće sagoreti mnogo kalorija.

2. Kros Fit

Intenzivan oblik vežbanja je "eksplodirao" na fitnes sceni zahvaljujući mešavini vežbi snage i kondicije. On u suštini uključuje funkcionalne pokrete visokog intenziteta.

Iako Dejvid kaže da vam intenzivan oblik vežbanja može pomoći da dovedete u formu i poboljšate svoje zdravlje, ako ste potpuno novi u vežbanju i želite jednostavno da smršate, Kros Fit može biti malo preintenzivan.

Foto: Shutterstock

trčanje

3. Džogiranje

- Džogiranje je fantastična vežba koja pomaže u sagorevanju kalorija, sagorevanju masti i održavanju kondicije. Međutim, morate da budete dovoljno napredni u trčanju da biste ga učinili korisnom vežbom za gubitak težine - kaže Dejvid i nastavlja:

- Novi ste u fitnesu? Odlučite se za hodanje umesto toga, što je mnogo manjeg intenziteta i pogodno za početnike. Cilj treba da vam bude da hodate što je više moguće tokom dana, kad god i gde god možete, da biste sagoreli maksimalne kalorije, povećali nivo energije, sagoreli masti i poboljšali svoj metabolizam.

Pojačajte svoj hod naizmeničnim tempom - na primer, naizmenično hodajte ujednačenim tempom, sa brzim ili na strmom nagibu.

4. Previše kardio vežbi generalno

Naravno, kardio vežbe kao što su biciklizam, plivanje i trčanje će sagoreti kalorije, ali Dejvid kaže da postoji mogućnost da ih radite previše, što će zapravo usporiti vaš napredak, prenosi TheSun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija