• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2023

06:21

Žene ove visine imaju najviše sreće u ljubavi!

Shutterstock

Ljubav

Žene ove visine imaju najviše sreće u ljubavi!

Podeli vest

Naučnici su potvrdili da žene niže od 162 cm imaju veće šanse za dugotrajnu romntičnu vezu, a i veća je verovatnoća da će imati decu.

Naučnici su pokušali da ustanove koja je idealna visina za dugotrajne romantične veze, pa su tako 2012. godine sproveli istraživanje u Engleskoj gde je prosečna visina žene 162,56 centimetara, piše YourTango.

Žene koje su bile niže od 162 cm imale su veću verovatnoću da će biti u sretnim vezama i imati decu do 42. godine života.

Studija je ispitivala i muškarce.

Zanimljivo je da sve anketirane žene preferiraju muškarce koji su viši od proseka. Konkretno, reč je o visini od 182,88 centimetara.

Foto: Shutterstock

 

 

Evolucijski gledano, postoji razlog zbog kojeg žena preferira visokog muškarca. Pretpostavka je da su viši muškarci u prošlosti bili u stanju da pruže bolju fizičku zaštitu.

Naučnici ne mogu da pronađu sličan razlog zašto muškarce više privlače niže žene za dugotrajne veze.

Danijel Netle koji je vodio istraživački tim je zaključio:

- Znamo da muškarce privlače stvari koje bi u našoj evolucijskoj prošlosti bile simbol plodnosti. A u nekom smislu visina je negativan znak. Visoke žene kasnije ulaze u pubertet i verovatno se njihove sekundarne spoljne karakteristike razvijaju nešto kasnije.

Zaključak ovog istraživanja je da su niže žene koje ranije ulaze u pubertet bolji kandidati za reprodukciju.

Ali, istraživanje je ipak u suprotnosti sa opštim razumijevanjem evolucije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija