• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2023

23:20

U ovim godina žene su najviše sklone prevari! Naučnici objašnjavaju zašto

Shutterstock

Ljubav

U ovim godina žene su najviše sklone prevari! Naučnici objašnjavaju zašto

Podeli vest

Muškarci i žene podjednako varaju. Jedno istraživanje je objasnilo da žene varaju svoje partnere zbog viška samopoudanja i to najčešće u ranim tridesetim godinama.

Studija rađena u Holandiji pokazala je da oko 15 odsto udatih žena bar jednom prevari svoje muževe, dok oko 20 odsto muškaraca prevari svoju ženu.

Moć kao afrodizijak

Pokazalo se da su uspešne žene sa visokim primanjima sklonije tome da flertuju i koriste „ženske” čari na muškarcima.

Istraživači navode da je to zbog toga što imaju više samopouzdanja, liberalnije poglede i više mogućnosti za prevaru od žena vaspitanih u tradicionalnom „duhu” i sa slabije plaćenim zanimanjima.

I za žene i za muškarce moć deluje kao afrodizijak, a pogrešna je pretpostavka da se žene zbog preljube osećaju više krivim. One, naprotiv, imaju manje kajanja posle varanja – rekao je rukovodilac studije profesor Joris Lamers sa Univerziteta Tilburg.

Foto: Shutterstock

 

 

Osim toga, istraživanje je pokazalo da u svojim ranim tridesetim žene najčešće varaju, a to se tumači  fokusiranjem na seksualne aspekte veza.

Naime, žene u ranim tridesetim ne razmišljaju o muškarcima kao očevima, odnosno ne postavljaju pitanje:

- Da li bi on bio dovoljno dobar otac mojoj deci?

Različita mišljenja o muškoj i ženskoj prevari

Britanska kolumnistkinja Dajana Epljard naglašava da u društvu i dalje postoje različita mišljenja o muškoj i ženskoj prevari.

Dok će se muškarac pravdati snažnijim seksualnim nagonom, iskorišćavanjem prilike, pa čak i činjenicom da ga je žena zavela, žene koje varaju proglašavaju se proračunatim i neosetljivim osobama koje razaraju tuđe porodice.

Kada je u pitanju vernost manje su važni pol ili obrazovanje, već samo karakter i mogućnosti koje su čoveku dostupne. Motiv za prevaru su najčešće sebičnost i kratkotrajno zadovoljstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija