• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2023

22:00

Otkrijte kako izabrati idealan parfem Važne su ove dve oznake

Zastitnik potrosaca/Shutterstock

Moda i lepota

Otkrijte kako izabrati idealan parfem Važne su ove dve oznake

Podeli vest

Da biste odabrali pravi parfem za određeno doba dana i godine potrebno je poznavati dve oznake koje vam govore kolika je koncetracija mirisa u bočici.

Danas je u ponudi veliki broj parfema, pa nije baš lako snaći se među njima. 

Među različitim vrstama parfema i brendova, dve etikete su i dalje najvažnije i njihovo poznavanje je osnova za korišćenje parfema.

To su EDP i EDT koje sadrži svaka bočica.

EDP je skraćenica za Eau de Parfum, a to znači da je reč o parfemskoj vodi u kojoj je koncentracija mirisa između 12 i 18 odsto. EDT je skraćenica za Eau de Toilette, toaletnu vodu u kojoj je koncentracija mirisa između 8 i 12 procenata.

Foto:  

Foto: Shutterstock

Parfem

 

Koncentracija mirisa će uvek biti veća u parfemu nego u toaletnoj vodi.

Parfemska voda duže zadržava na koži i aromatičnija je od toaletne vode, koja brže isparava.

Takođe, one ne moraju imati isti miris jer je toaletna voda često lakša i svežija, dok je parfem dugotrajniji i bogatiji. Kada je vlažno i toplo prikladnije je koristiti toaletnu vodu, dok je za hladnije vreme pogodniji parfem. 

Isto tako,  toaletna voda prikladnija za odlazak na posao, dok su parfemi rezervisani za večernje i posebne prilike.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija