• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

10.03.2024

09:30

Pričala o menstruaciji pa odnela pobedu Miss sveta! Evo ko je Kristina Piškova i čime se bavi (FOTO)

profimedia

Moda i lepota

Pričala o menstruaciji pa odnela pobedu Miss sveta! Evo ko je Kristina Piškova i čime se bavi (FOTO)

Podeli vest

Kristina Piškova iz Češke krunisana je za Miss sveta 2024. u Mumbaiju u Indiji, pobedivši 111 lepotica iz celog sveta.

U nizu događaja tokom preliminarnog takmičenja, uključujući fitnes, lepotu, talenat i javne govore, nekoliko takmičarki je osvojilo mesta na "brzoj stazi" među 40 najboljih.

Foto: profimedia

 

Odatle je broj brzo smanjen na prvih 12 , a potom na prvih osam , a u tom su trenutku takmičarke učestvovale u klasičnom krugu pitanja i odgovora, baveći se temama o kojima se raspravljalo na poslednjem samitu G20. 

Zamoljena da objasni problem koji posebno utiče na zdravstvenu zaštitu žena, Krisitna Piškova (23) studentkinja prava i model, govorila je o uklanjanju predrasuda i srama oko menstruacije, rekavši da je "biti žena dar" i da menstruacija ne bi trebalo da bude tabu tema.

Foto: profimedia

 

Piškova je pobedila tri drugoplasirane - Jasmin Zeiton iz Libana, Ače Abraham iz Trinidada i Tobaga i Lesego Čombo iz Bocvane. (Ove žene se zajedno sa Džesikom Gagen iz Engleske, smatraju "kontinentalnim pobednicama".)

Kristina ima 23 godine, bavi se manekenstvom, studira pravo i biznis administraciju, tečno govori engleski, poljski, slovački i nemački jezik, a zagovara održivi razvoj kroz obrazovanje.

Podsetimo, Miss sveta naširoko se smatra najstarijim međunarodnim izborom lepote, prvi put utemeljenim u Ujedinjenom Kraljevstvu 1951. godine kao "takmičenje u bikiniju". Možda su dve najpoznatije pobednice iz Indije: glumci Ajšvarija Raj Bačan (Miss sveta 1994.) i Prijanka Čopra (Miss ssveta 2000.). Čopra se pojavila se na izboru video porukom, odajući počast vlasnici Miss sveta Džuliji Morli i Niti Ambani , dobitnici humanitarne nagrade izbora.

Piškova zamenjuje odlazeću Miss sveta, Poljakinju Karolinu Bielavsku, čija je vladavina počela u martu 2022. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija