• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.04.2024

22:40

Kašikom uklonite podočnjake, lak sušite u hladnoj vodi! Trikovi koje svaka žena treba da zna

Shutterstock

Moda i lepota

Kašikom uklonite podočnjake, lak sušite u hladnoj vodi! Trikovi koje svaka žena treba da zna

Podeli vest

Ako se nađete kojim slučajem u žurbi, probajte da skoristite sledeće savete.

Svakoj od vas se barem nekoliko puta dogodilo da se probudite kasno sa urezanim otiscima jastuka na licu i otečenim očima ili da perete kosu u poslednjem trenutku. Nađete li se kojim slučajem u žurbi, probajte da iskoristite sledeće savete za lepotu, odnosno brzo spremanje.

Foto: Shutterstock

Ledena voda će na brzinu osušiti lak

Sušenje laka za nokte

Potopite prste u posudu s vodom kojoj ste dodali nekoliko kockica leda. Ledena voda će na brzinu osušiti lak.

Znojenje lica

Malo je onih koji se ne suočavaju s ovim problemom u gužvi, dok vežbaju ili nekud žure. Spas je u hladnoj vodi. Dok vežbate, stavite vlažan peškir oko vrata. Hladnoća skuplja krvne sudove i pomaže da se temperatura tela brzo spusti. Umivanje ima isti efekat, a ne bi bilo loše da pored sebe uvek imate bočicu vode s raspršivačem i po potrebi isprskate lice. Od pomoći mogu biti i vlažne maramice.

Foto: Shutterstock

Pored sebe uvek imajte bočicu vode s raspršivačem

Natečene oči

Dame koje često imaju ovaj problem, posebno ujutru, trebalo bi da u frižideru uvek imaju dve kašike. Posle umivanja izvadite kašike iz frižidera i ispupčenja položite na zatvorene oči. Otok će brzo nestati.

Tragovi kreme za samopotamnjivanje

S proleća, kada dame nisu zadovoljne svojim tenom, naročito zbog nošenja suknjica i majica, mnoge od njih između solarijuma i krema za potamnjivanje biraju kreme. Međutim, često ne dobiju željenu nijansu i na koži ostanu brojne tamnije fleke. Limunska kiselina je prirodni izbeljivač i da biste uklonili fleke od kreme, natopite vatu limunovim sokom i pređite preko delova koji su šareni. Druga opcija je masaža kružnim pokretima, i to sodom bikarbonom po šarenim delovima. Kremu za potamnjivanje treba pomešati s hidratantnom kremom jer će ten tako biti prirodniji.

Foto: Shuterstock

Sušenje je moguće ubrzati bar za trećinu vremena

Sušenje kose

Pošto ste oprali kosu, dobro je istrljajte peškirom, pa zatim stavite penu jer će ona onemogućiti da dlaka apsorbuje više vode. Kad nanesete penu, sagnite se da bi vam kosa pala i sušite je. Čim se donji deo kose osuši, četkom češljajte i sušite gornju polovinu. Na ovaj način bićete bar za trećinu vremena brži u sušenju kose nego ranije.

Otisci jastuka na licu

Kada ustanete, umijte lice toplom vodom, a zatim umasirajte hidratantnu kremu. Topla voda poboljšava dotok krvi, pa će urezane linije od jastuka nestati. Takođe, bolje je da umesto na pamučnoj spavate na satenskoj jastučnici.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija