• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

15.06.2023

15:00

NAŠAO JE ŠTENE BLIZU SRBIJE, A SADA OBILAZE SVET! Zajedničke pustolovine ovog dvojca osvojiće vaše srce (FOTO)

TikTok/tallbiketour

Putovanja

NAŠAO JE ŠTENE BLIZU SRBIJE, A SADA OBILAZE SVET! Zajedničke pustolovine ovog dvojca osvojiće vaše srce (FOTO)

Podeli vest

Na mostu između Srbije i Rumunije je našao kucu, uspeo da je prenese preko granice, a onda je u Srbiji vakcinisao, obezbedio čip i papire i učinio članom porodice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nova (@novabybike)

 

Neustrašivi putnik, koji je prošle godine pokupio štene lutalicu, kreće se po celom svetu sa svojim usvojenim psom, pomoću visokog bicikla koji ima ugrađenu prikolicu za njegovog krznenog prijatelja.

Aleks Sidnej trenutno putuje biciklom putem preko Bliskog istoka i prešao je skoro 11.300 kilometara, nakon što je krenuo iz jugoistočne Engleske, u januaru prošle godine.

Kreator sadržaja je do sada prešao ukupno 20 zemalja, obilazeći znamenitosti od Švajcarske i Srbije, preko Kurdistana i Irana. Uz Novu pored sebe, Aleks je nastavio da dokumentuje neverovatna zajednička putovanja.

Aleks je otkrio svog saputnika na mostu na Dunavu, između Srbije i Rumunije, šest meseci nakon što je krenuo na put.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nova (@novabybike)

 

Biciklista je tada pokušao da joj pronađe novi dom, pre nego što je odlučio da je sam usvoji.

- Bila je gladna i usamljena i u opasnosti tamo gde je bila, pa sam odlučio da je stavim na svoj visoki bicikl, sa namerom da je odvedem do najbližeg grada, kako bi bar mogla da pronađe hranu i ne bude u opasnosti da padne sa mosta - napisao je Aleks na svojim društvenim mrežama u to vreme i dodao:

- Nisam očekivao da će ona preći granicu, budući da je lutalica bez dokumenata, ali je nekim čudom uspela, nakon malo razgovora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nova (@novabybike)

 

Nakon što je proveo malo vremena sa Novom, Aleks se zaljubio u slatko malo štene i odlučio da ne može da nastavi svoje putovanje bez nje.

- Odveo sam je kod lokalnog veterinara i dobili smo vakcine, čip i pasoš, tako da sam morao brzo da smislim ime – sada sam morao da je zadržim - objasnio je Aleks.

- Da, Nova će mi se pridružiti na visokom biciklu, putujući širom Evrope ka Aziji ove godine. Ona je đavolski mali pas, sa tonom energije i pokazalo se da je gotovo nemoguće dresirati je, ali ipak je samo štene!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex ♾ (@tallbiketour)

 

Nova, pas mešanka lutalica, ima svoju korpu u tovarnom prostoru svog visokog bicikla, gde se zavalila i uživa u pogledu, dok par zajedno putuje širom sveta.

Kada ne sedi i ne uživa u vožnji, Nova juri pored Aleksa i njegovog bicikla, uživajući u najboljim šetnjama koje pas može da traži.

Aleks, poreklom iz Italije je odrastao u Velikoj Britaniji i oduvek je voleo da se petlja sa mehanikom bicikala. Odlučio je da kombinuje ovu strast sa svojim smislom za avanturu, kako bi putovao širom sveta, prenosi DailyMail.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 11 meseci

BRAVO SVAKA TI CAST NA SRCU TVOM I LJUDSKOSTI ......

lokvanj

pre 11 meseci

Kuče jeste preslatko ali mu 'gazda' nije baš iskrena faca. Zašto je kuče vezano za bajs dok se kreće? To nikako nije dobro.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija