• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2023

09:20

Bahati gosti pustoše luksuzne hotele! Evo šta se najviše krade

Shuterstock

Putovanja

Bahati gosti pustoše luksuzne hotele! Evo šta se najviše krade

Podeli vest

Rezultati istraživanja pokazali su da se najviše kradu peškiri i bademantili, a zatim i - lakovi za nokte, olovke i kozmetika. Najviše se krade u hotelima sa pet zvezdica.

Nemački portal "Wellness Heaven" razgovarao je sa 1.376 menadžera hotela na temu šta se najviše krade, a zaista je teško ne primetiti nedostatak stvari pokradenih iz hotela sa četiri i pet zvezdica.

Rezultat istraživanja sprovedenog u oktobru, je da se najviše kradu peškiri i kućni ogrtači, zatim lakovi za nokte, olovke i kozmetika.


Međutim, važno je napomenuti da krađa stvari iz hotela zavisi i od toga gde se hotel nalazi.

Tako gosti nemačkih i britanskih hotela, osim što kradu peškire i kućne ogrtače, uglavnom kradu kozmetiku i toaletne potrepštine.

Foto: Shuterstock

 

 

S druge strane, Austrijanci su više orijentisani na krađu tanjira i aparata za kafu, dok Amerikanci daju prednost jastucima i baterijama.

Italijani su nešto skromniji i više-manje se fokusiraju na čašu za vino koju nose kući kao hotelski suvenir, a Švajcarci ovoga puta nisu zaslužili titulu skromnosti jer im ruka često poseže u hotelsku fioku u kojoj se nalazi fen, koji je namenjen isključivo hotelskoj upotrebi. 

Naime, usuđuju se da kradu veće stvari poput televizora, a usput uzimaju i daljinske upravljače.

Foto: Shuterstock

 

 

Zanimljivo je da luksuzniji hoteli imaju veći procenat ukradenih stvari. U hotelima sa pet zvezdica među lopovima je popularnija krađa tableta, ali i umetničkih dela.

Koliko su luksuzni hoteli primamljivi lopovskim umovima govori i podatak da je tamo krađa četiri puta veća nego u hotelima sa četiri zvezdice.

Oko 10 odsto menadžera hotela sa pet zvezdica žali se na krađu dušeka, a među hotelima sa četiri zvezdice to je mnogo ređe i samo 2,2% hotela to prijavljuje. Razlog tome je što je gostima hotela sa četiri zvezdice prijatnije da kradu jednostavnije stvari, poput peškira, baterija i daljinskog upravljača.

Jednom prilikom je jedan italijanski hotelijer ispričao kako je, prolazeći kroz hol, primetio izuzetno veliku razliku u prostoriji i zaključio da nedostaje neki veliki predmet, ali u tom trenutku nije bio siguran o kom objektu se radi.

- Ubrzo sam saznao da su trojica nepoznatih muškaraca u kombinezonima ukrala klavir koji nikada nije vraćen - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija