• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

20.02.2024

10:10

Raj za dušu! Ovo je najsrdačniji grad u Evropi, a okružen je prelepim plažama (FOTO)

Shutterstock

Putovanja

Raj za dušu! Ovo je najsrdačniji grad u Evropi, a okružen je prelepim plažama (FOTO)

Podeli vest

Ermupoli, živopisni gradić sa nešto više od 10.000 stanovnika, koji se nalazi na malom grčkom ostrvu Siros usred Egejskog mora, proglašen je najsrdačnijim u Evropi.

Ovo je pokazalo istraživanje portala Booking.com, koji svoju godišnju nagradu Traveller Review Award, dodeljuje na osnovu ocena provajdera smeštaja. Prema njihovom izveštaju, najsrdačniji grad na svetu je Arajal d’Ažuda u Brazilu, a u Evropi grčki Ermupoli.

Među evropskim mestima na listi su se našli portugalska Vijana do Kastelo, Grindelvald u Švajcarskoj i Uzes u Francuskoj.

Sedmu godinu zaredom vodi Italija sa najvećim brojem dobitnika nagrada, a slede Španija, Francuska, Nemačka i Velika Britanija.

U prvih 10 plasirala se i Hrvatska, na devetom mestu sa 53.971 nagradom, a među najboljim zemljama su i Poljska, Brazil, SAD i Portugal.

Foto: Shutterstock

 

Putnici i dalje najviše vole apartmane

Najnagrađivaniji tip smeštaja ove godine su i apartmani.

Slede vikendice koje su sa drugog mesta izbacile hotele, a među pet najnagrađivanijih vrsta smeštajnih kapaciteta su i privatni smeštaj i smeštaj sa doručkom. Tokom godina, najveći rast broja nagrada zabeležile su vile od 23 odsto, a slede vikendice i kampovi.

Sve u svemu, došlo je do povećanja od 10 procenata u broju nagrada koje se daju za iznajmljivanje za odmor i druge jedinstvene nekretnine koje su alternativa tradicionalnom hotelskom smeštaju.

Ovo pokazuje da putnici nastavljaju da cene širok izbor različitih tipova smeštaja i jedinstvenu ljubaznost koju nude.

Liste najprijateljskih gradova i regiona na svetu uključuju širok spektar destinacija iz celog sveta, a sastavljene su na osnovu udela onih koji iznajmljuju smeštaj koji su dobili nagradu.

Lista nasrdačnijih gradova na svetu za 2024:

- Arraial d’Ajuda, Brazil

- Ermupoli, Grčka

- Vijana do Kastelo, Portugal

- Daylesford, Australija

- Grindelvald, Švajcarska

- Moab, SAD

- Uzes, Francuska

- Mazatlan, Meksiko

- Jaisalmer, Indija

- Fujikawaguchiko, Japan

Foto: Shutterstock

 

Ermupoli postoji samo 200 godina, a danas je poznata turistička destinacija

Ermupoli, poznat i po svom zvaničnom starijem nazivu Hermoupolis, nalazi se na grčkom ostrvu Siros, na Kikladima.

Celo ostrvo ima površinu od oko 100 kvadratnih kilometara, a glavni grad je Ermupoli.

Mesto nema dugu istoriju, osnovano je 1820. godine u vreme Grčke revolucije, kada su se tu naselile izbeglice i na njemu podigle naselje.

Ubrzo je postao važno komercijalno i industrijsko sedište.

Snaga grada počela je da slabi krajem 19. veka, a danas živi uglavnom od turizma.

U njemu se može videti staro istorijsko nasleđe, a okružen je prelepim šljunčanim plažama kojima posetioci teško mogu da odole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija