• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

27.07.2023

19:00

Zaludeo ceo Internet! Ovako izgleda kada slatki Italijan pravi picu iz tiganja (VIDEO)

prinstscreen/Instagram

Recepti

Zaludeo ceo Internet! Ovako izgleda kada slatki Italijan pravi picu iz tiganja (VIDEO)

Podeli vest

Personalni trener Danijel Reskoni pokazao je da je dovoljno da pomešate samo malo brašna, soli, ulja i još par sastojaka, kako biste napravili odličnu italijansku picu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Daniele Resconi (@danyresconi)

 

Mnoge žene će se složiti da je veoma privlačno kada muškarac ume da se snalazi u kuhinji, a rekli bismo da je Danijel Reskoni na drastično višem nivou od "snalaženja".

Danijel je kuvar, šanker i personalni trener koji na svojim društvenim mrežama objavljuje razne recepte, koje naravno sam sprema. 

Ovaj put smo izdvojili za vas jedan njegov način spremanja pice, po kojoj su Italijani i najpoznatiji, ali iz tiganja

Ukoliko želite brzo da spremite picu, a ne pali vam se rerna, ovo je pravi izbor za vas.

Potrebno:

Brašno tip 0, 150g
Brašno tip 00, 50g
Suvi kvasac 3 g
Šećer 4 g
Voda 130g
Ulje 20g
Sol 8 g
griz od durum pšenice po potrebi
Paradajz pire 400g
Mocarela 150g
Bosiljak 

Foto: Instagram/danyresconi

italijanska pica

Priprema:

Pomešajte brašno, kvasac, šećer i polako sipajte vodu i mesite dok testo ne postane glatko.

Zatim pomešajte ulje i so, podelite testo na 2 dela i ostavite da se diže, dok se ne udvostruči.

U međuvremenu napravite paradajz pire.

Zagrejte tiganj na srednje niskoj vatri, premažite pice grizom i stavite na nauljeni papir za pečenje (prethodno stavljen na dno zagrejanog pleha).

Pecite 3 minuta sa poklopcem, a zatim okrenite da ivice postanu hrskave.

Ponovo okrenite testo i dodajte paradajz pire, mocarelu isečenu na kockice i pecite sa poklopcem još 3-4 minuta, na laganoj vatri.

Dodajte bosiljak na kraju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija