• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

01.05.2016

16:39

DOBRE VESTI ZA PIVOPIJE! Pijte i mršavite!

Zanimljivosti

DOBRE VESTI ZA PIVOPIJE! Pijte i mršavite!

Podeli vest

Kada su u pitanju zdravstveni benefiti alkohola, crveno vino, koje je bogato antioksidansima je vodeće. Međutim, sada je dobilo jaku konkurenciju

Naime, iako se za pivo vezuje pojam pivskog stomaka jer je bogato ugljenim hidratima, ovo piće ime i svoje pozitivne strane, kao što je prevencija pojave bubrežnog kamenca, jača kosti i pomaže pri varenju.

Naučnici su nedavno otkrili još jedan benefit, koji udara kontru navedenom pojmu vezanom za ovo alkoholno piće. Oni su oktrili da pivo sadrži organsko jedinjenje koje se naziva ksantohumol, flavonoid koji se prirodno nalazi u hmelju i pomože u gubljenju kilograma i borbi protiv gojaznosti.

ZA BOLJI UKUS I UGOĐAJ! Ovih 9 stvari o alkoholu sigurno niste znali!

Rezultati testiranja su pokazali da ovo jedinjenje pomaže i u snižavanju holesterola i nivoa šećera u krvi.

Međutim, ono vam ipak neće pomoći da smršate jer sadrži veoma malu količinu ovog jedinjenja. Jedna krigla sadrži samo 0,0757 mg ove supstance, a količina potrebna za mršavljenje bi podrazumevala unos od čak 3,500 krigli dnevno.

Ipak, istraživači navode da je ovo veoma bitan podatak, jer bi u budućnosti mogao da se stvori koncentrat u suplementima, koji bi mogao da se koristi za tretiranje metaboličkog sindroma i smanjenja faktora rizika od srčanih oboljenja, dijabetesa, srčanog udara i drugih problema sa krvnim sudovima.

(VIDEO) PIVO IZ VAGINE Popularni napitak napravljen od mlečne kiseline!

Jedan od tri Amerikanaca ima metabolički sindrom, grupu metaboličkih poremećaja , koji se manifestuju kao insulinska rezistencija, gomilanje masnog tkiva u području stomaka, visoki nivo holesterola u krvi i povišen krvni pritisak.

PIVOPIJE RAZOČARAĆETE SE! Beograd na prvom mestu po skupoći alkohola!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija