• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lepaisrecna.rs

16.12.2018

18:41

(FOTO) ČUDESNE RUSKE ČIZME KOJE LEČE: VALJENKE pomažu kod mnogih BOLESTI, zbog njih su Rusi dobijali ratove, NOSI IH I PUTIN!

Zanimljivosti

(FOTO) ČUDESNE RUSKE ČIZME KOJE LEČE: VALJENKE pomažu kod mnogih BOLESTI, zbog njih su Rusi dobijali ratove, NOSI IH I PUTIN!

Podeli vest

Kad dođe zima, Srbi iz ormara vade vunene čarape, a Rusi valjenke, vunene čizme koje su još u davna vremena nosili njihovi preci i za koje čak i ruska Akademija nauka tvrdi da imaju lekovito dejstvo

 

 

Reč je o specifičnoj obući napravljenoj od valjane vune, za koju Rusi tvrde da leči artritis, reumu, glavobolju, visok pritisak, ali i impotenciju kod muškaraca.

Ruski stručnjaci utvrdili su u čemu je zapravo tajna valjenki. Napravljene su od ovčije vune koja sadrži puno životinjskog voska, koji se često koristi za pravljenje lekovitih melema. Zahvaljujući lanolinu, valjenke efikasno pomažu kod reume, artritisa i upala i oboljenja mišića i zglobova. Suva termoterapija smanjuje otoke, ublažava bol i opušta grčeve u mišićima, tvrde oni.

Foto: AP PHOTO

Valjenke u Rusiji posebno nose osobe sa lošom cirkulacijom, kao i stariji. Vuna podstiče krvotok pa i kod male dece jača imunitet. Istraživanja ruske Akademije nauka pokazala su da stalno nošenje valjenki, posebno na bosu nogu, sprečava trombozu i blagotvorno utiče na mušku potenciju, jer vuna širi krvne sudove.

Zbod činjenice da proširuju krvne žile, valjenke normalizuju visok pritisak.

Valjenke su pomogle Rusima da tokom ratova na frontovima prežive surove zime i pobede neprijatelja koji nije imao obuću za velike mrazeve. Ove čudesne čizme nosio je i imperator Petar Veliki, ali i Ekatarina Velika kojoj su valjenke smanjivale bol u nogama koje je bila zahvatila tromboza.

Foto: AP PHOTO

Par ovih vunenih čizama nosio je i Vladimir Putin idući na bogojavljensko kupanje početkom ove godine. Od tada su valjenke postale hit, pa ih turisti koji dođu u Rusiju masovnu kupuju kao suvenire ili poklone za bližnje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija