• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubavizdravlje/M. J.

23.05.2022

21:00

PEVAČICA SA STAVOM! 'Kroz život je najvažnije ići UZDIGNUTE GLAVE!'

insajder/Aleksandar Jovanović Cile

Zanimljivosti

PEVAČICA SA STAVOM! 'Kroz život je najvažnije ići UZDIGNUTE GLAVE!'

Podeli vest

Bitno je da uvek stojite iza svojih dela, što privatno, što poslovno i da imate svoj stav, kaže poznata pevačica Nevena Božović

Pevačica Nevena Božović publiku u Srbiji osvojila je tokom učešća i muzičkom takmičenju "Prvi glas Srbije" pre skoro 10 godina. Iako nije osvojila prvo mesto, bila je veliki favorit javnosti zbog umilnog glasa i svedenih interpretacija. Na krilima ove popularnosti predstavljala je i Srbiju na pesmi Evrovizije kao deo trija "Moje 3", koji su uz nju činili još Mirna Radulović i Sara Jovanović. Tokom godina uspela je da se distancira iz vrtloga šou-biznisa i da gradi svoj put bez skandala. Talenat i muzičko obrazovanje bili su njeni glavni aduti da osvoji srca slušalaca i muzičke javnosti. Danas, ona je ostvarena porodična žena, majka i pevačica. U razgovoru za Ljubav i zdravlje Nevena govori o novim pesmama, promenama koje je u njen život unela ćerka Anka, kao i vrednostima kojima se vodi kroz život.

Kako provodiš dane, šta ti najviše okupira vreme?
- Najviše vremena provodim sa svojom ćerkom. Fokus na njoj je 24 sata jer je još uvek mala, ima tek osam meseci. Uz to, kada stignem, bavim se svojim poslom. Idem na probe sa muzičarima, polako su krenuli i nastupi, od decembra je to znatno intenzivnije.

Želela da bude košarkašica

Nevena Božović muzički je obrazovana pevačica. Od detinjstva radila je na razvijanju talenta za muziku, ali i drugih, poput onog za sport. Tokom školskih dana trenirala je košarku i želja joj je bila da postane košarkašica. Međutim, ljubav prema muzici je ipak prevagnula. Nevena ni danas ne zapostavlja sport, doduše, više radi održavanja forme. Kada god ima vremena, pevačica ide u teretanu kako bi obnovila energiju za sve izazove koje je postavila pred sebe.

Jesi li se uželela scene i nastupa?
- Uželela sam se nastupa i publike, pre svega, rada sa muzičarima. Iza mene je velika pauza u karijeri, pre svega, zbog početka pandemije koronavirusa, a onda i iz privatnih razloga. Prošle su dve pune godine. Iako sam se trudila da sve vreme snimam i budem u javnosti, ipak, živog kontakta sa publikom nije bilo, niti sviranja i muziciranja uživo. Jedva sam čekala trenutak da se sve što pre vrati u normalu.

Hoće li publika uskoro čuti neku tvoju novu pesmu?
- Radim na novim pesmama, što mojim, što drugih kompozitora. Noviteti će biti u junu, kada ću predstaviti jednu pesmu. Protekle godine sam imala nekoliko singlova, sada ću predstaviti jedan pred leto i potom zaokružiti priču svojim prvim albumom.

Jesi li se navikla na ulogu majke?
- Naravno da sam se navikla na tu ulogu, sve je to došlo veoma prirodno. Kada se rodi dete, onda se žena u potpunosti promeni, taj čin je nešto najdragocenije u životu što može da vam se desi i što vas ispunjava u svakom trenutku. Dete vam daje snagu da se ujutru probudite sa osmehom na licu. Svima bih poželela ovakvo iskustvo, tek kada ga doživite, možete da shvatite njegovu jačinu.

Koliko se tvoj život promenio rođenjem ćerke?
- Život se u potpunosti promeni istog trenutka kada dobijete dete. Suprug i ja smo konstantno fokusirani na ćerku. Ni u jednom trenutku ne sklanjamo fokus sa nje, bilo da smo kod kuće ili da radimo, ona je centar svega.

Koje vrednosti bi želela da preneseš na nju, a koje si usvojila od svojih roditelja?
- Volela bih da ćerku naučim svemu onome što su i mene moji roditelji. Iako nemam puno godina i moje detinjstvo nije bilo toliko davno, s godinama se vaspitanje dece veoma promenilo. To mogu da potvrdim i kao pedagog. Ranije je bilo lakše odgajati dete, danas im je mnogo više stvari dostupno, pa je i roditeljima znatno teže. Na stranu sve to, volela bih da ćerki prenesem ono što su mene roditelji naučili, da se dostojanstveno bavi svojim poslom koji odabere i da je najvažnije ići uzdignute glave. Nikada te savete nisam zaboravila. Takođe, bitno je da uvek stojite iza svojih dela, što privatno, što poslovno i da imate svoj stav.

Da li su ti se sada promenili životni prioriteti?
- Rekla bih da su moji životni prioriteti uvek isti, porodica na prvom mestu. Naravno, kada dobijete dete, to je onda još nešto novo i snažnije i najdragocenije od svega što može da vam se desi. Dok sam bila i mlađa, tokom školovanja, porodica mi je uvek davala vetar u leđa i bila moj pokretač. Kada je u porodici sve kako treba, onda mogu da opstanem, u suprotnom ne znam kako bih.

Koliko ti znači podrška partnera u ovoj životnoj fazi?
- Podrška mog supruga mi znači u svemu. Kada govorimo o poslu, dosta smo slični i imamo identični sistem vrednosti. Često je on taj koji mi pomogne da donesem neku odluku jer ima veliko poznavanje muzike. Njegov savet mi mnogo znači i zaista je nešto posebno.

Strahuješ li da će te publika zaboraviti do povratka na scenu?
- Ne. Nikada nisam imala te strahove da publika može da me zaboravi ako me nema neko vreme. Postoje pesme koje ostaju iza vas. Iako danas ima mnogo pevača i takozvanih muzičara, zapravo ljudi koji sebe tako nazivaju, i svakodnevno prezentuju nešto novo, to se brzo i zaboravi. Muziku ne doživljavam na taj način, pre svega, zbog svog muzičkog obrazovanja. Temeljno radim na svakoj pesmi i ponosno je uživo interpretiram, mislim da je to onaj pravi način.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05