• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2022

18:02

MALI SAVETI PRED PRIPREMU ZA NAJLUĐU NOĆ! Trikovi zlata vredni

Zanimljivosti

MALI SAVETI PRED PRIPREMU ZA NAJLUĐU NOĆ! Trikovi zlata vredni

Podeli vest

Da bi vam u novogodišnjoj noći sve bilo potaman, potrudite se da vam provod ne pokvare sitnice poput tesne cipele ili iznenadne bubuljice na licu jer i te kako mogu da utiču na raspoloženje. Podsetite se ovih nekoliko trikova, možda vam zatrebaju

Da ojačate najlonke

Dan pre oblačenja spakujte unihop u plastičnu kesu, pa ih ostavite par sati u zamrzivaču. Kad ih izvadite, pustite ih da se odmrznu i osuše na sobnoj temperaturi. Kako tvrde oni koji su probali, najlonke postaju otpornije na cepanje jer se zamrzavanjem jačaju vlakna od kojih su napravljene.
Pošto obučete unihop, poprskajte lakom za kosu deo oko stopala jer tu najčešće i najbrže pucaju. Lak za nokte će privremeno ojačati vlakna.

Ako imate nove cipele

Napunite kesu vodom, dobro je zatvorite i proverite da li negde curi. Stavite kesu u svaku cipelu, ali tako da ispuni celu cipelu - možda ćete morati da koristite više kesa sa manje vode. Stavite cipele u zamrzivač i sačekajte nekoliko sati da se voda skroz zaledi. Izvadite kese leda i videćete da će cipele biti šire.

Foto: Shutterstock

Spremanje za Novu godinu

Kožne cipele možete proširiti fenom tako što ćete ih grejati nekoliko minuta dok koža ne omekne. Onda obujte cipele na debele čarape i šetajte po kući dok se koža ne ohladi na "širem kalupu".

Ekspresno protiv bubuljica

Led će pomoći da poboljšate cirkulaciju krvi u području zahvaćenom bubuljicom. Kako to funkcioniše? Ovaj brzi lek će zamrznuti pore i ukloniti svu prljavštinu i višak masnoće. Predlažemo vam da ga koristite tri puta dnevno ako želite da se brzo oslobodite bubuljice. To će pomoći da se smanji upala.

Med je jedan od najboljih lekova za bubuljice. On je prirodni antibiotik koji će pomoći da se spreči infekcija i ubrza proces izlečenja akni. Stavite malo meda na pamučni tufer, a zatim nežno masirajte baš to mesto. Neka odstoji oko 30 minuta, pa isperite toplom vodom.

Foto: Pixabay

Lak

Da se lak brzo osuši

Ako ste u žurbi zaboravili da nalakirate nokte, proces sušenja može da potraje, ali ovaj trik će vam pomoći. U čašu sa hladnom vodom ubacite nekoliko kockica leda i pričekajte da se otope, potopite ruke i držite tri minuta.

Lak možete da osušite fenom koji ćete uključiti na najhladnije duvanje i udaljite najmanje 10 centimetara od noktiju.

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija