• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2023

11:20

Kako da prepoznate pravi domaći med? Lako, uz pomoć ovog jednostavnog trika

Freepik.com

Zanimljivosti

Kako da prepoznate pravi domaći med? Lako, uz pomoć ovog jednostavnog trika

Podeli vest

Pravi domaći med možete lako razlikovati od lažnog, onog sa dodatim šećerom. Potrebni su vam samo med, tanjir i voda.

Mnogi kuvari se slažu da ispravnost prirodnog meda možete da proverite uz pomoć jednog trika.

Sve što vam je potrebno jesu med, tanjir i voda.

Naime, med ima memoriju. O čemu je reč? Med zapravo "pamti" kako je izgledao dok je bio u košnici. Proverite da li je med pravi tako što pomešate med sa vodom i onda kružnim pokretima vrtite tanjir sve dok ne ugladate promene na medu. Pravi med će formirati saće, dok lažni neće!

Foto: pexels.com

 

Med je jedan od najlekovitijih proizvoda koji nam dolazi iz prirode. Koristi se u kozmetici, za negu kože, ali i u medicini.

Istraživanja su pokazala da konzumiranje meda samo nakon dve nedelje snižava šećer u krvi za šest odsto, a holesterol za sedam procenata.

I svi proizvodi od meda su izuzetno korisni za naše zdravlje. Posebno u ovo vreme, kada nam sve hladniji dani "kucaju" na vrata, a virusi, prehlade i grip vladaju u vazduhu. Med je takođe odličan saveznik u podizanju imuniteta!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija