• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.02.2024

11:40

Neverovatna priča koja će promeniti vaš život! Da li ste čuli za bajku o tri drveta?

pexels.com

Zanimljivosti

Neverovatna priča koja će promeniti vaš život! Da li ste čuli za bajku o tri drveta?

Podeli vest

U ovoj alegorijskoj priči o tri drveta, čiji je autor nepoznat, saznaćete istinu o mnogim ljudskim željama i strastima, ali i to kako naša sebičnost i želja za moći i bogatstvom može postati nešto mnogo lepše od toga i kako nam suštinski može ispuniti život.

U srcu prastare šume, tri mlada drveta rasla su jedan pored drugog, pokušavajući da dosegnu nebo. Svaki od njih imao je snove koje su šaputali preko svog lišća kroz vetar. Prvo drvo poželelo je da postane kovčeg sa blagom čuvajući večno zlato i drago kamenje. Drugo drvo sanjalo je o tome da postane brod koji će ploviti morima. Treće drvo samo je želelo da postane najvišlje u šumi, kao kralj.

Vreme je prolazilo i godišnja doba su se menjala. Sudbina se neočekivano preokrenula. Mladice koje su nekada sanjale velike snove, odjednom su se susrele sa moćnim sečivom drvoseča. Njihovi snovi razbili su se poput krhkog stakla. Sva tri drveta odsečena su i prerađena u različite kalupe.

Foto: pixabay

 

 

Prvo drvo koje je želelo da čuva blago pretvoreno je u jednostavnu hranilicu za životinje. Njegova unutrašnjost postala je udobno mesto za domaće životinje koje su se tu hranile. Drvo nije bilo puno zlata i dragog kamenja, ali jeste bilo puno hrane za zahvalna bića. 

Drugo drvo koje je želelo da plovi morima, pretvoreno je u mali ribarski čamac. Lagano je plutalo mirnim jezerima i vetrovitim rekama, na taj način pomažući onima koji su pokušavali da ulove hranu. 

Foto: Printscreen You Tube

 

Treće drvo pretvoreno je u grede i daske za izgradnju sela. Iako drvo nije postalo najvišlje u šumi, postalo je deo domova, dajući toplotu i zaštitu porodicama.

U tihoj promeni svojih sudbina, drveće je otkrilo da su njihovi novi poslovi bili daleko važniji od svega onoga što su oni nekada želeli. Svako od tri drveta, u svojoj novoj formi, igralo je značajnu ulogu u životu drugih. Na taj način pokazali su da čak i kada život postupa drugačije od onoga što je očekivano, postoji duboki značaj u tome da se pomogne drugima u svetu oko nas.

Život možda neće ići tokom kojim smo planirali, ali postoji vrednost u tome da se pomogne drugima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija