• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2024

17:00

U ovom gradu se najviše pije alkohol! Ako ste pomislili na Dablin, niste u pravu

Shuterstock

Zanimljivosti

U ovom gradu se najviše pije alkohol! Ako ste pomislili na Dablin, niste u pravu

Podeli vest

Češka prestonica Prag nalazi se na prvom mestu na listi gradova u kojima se najviše pije, prema najnovijem istraživanju.

Turistička platforma  "Holidu" nedavno je sprovela istraživanje i napravila listu gradova u kojima se najviše pije alkohol.

Ranijih godina prvi na listi gradova u kojima se najviše pije bio je Dablin. Ove godine smenio ga je Prag. Dablin je na drugom mestu, a na trećem je Berlin.

Foto: Shuterstock

 

 

U studiji se ističe da čak 81,3 odsto stanovništva Irske pije alkohol, što je najveći procenat u bilo kojoj analiziranoj zemlji. Ali ovaj podatak nije zagarantovao prvo mesto Irskoj prestonici - Dablinu.

 Jedini grad koji ga je pobedio bio je Prag, u kom lokalno stanovništvo pije najviše pića po glavi stanovnika na svetu, tačnije  481 piva po osobi.

Foto: Shuterstock

 

 

Skoro 19 odsto preporuka koje se odnose na to "šta raditi u Pragu", prema sajtu Trip advisor, uključuju alkohol – od posete pabovima do posete srednjovekovnih koktel-barova.

Foto: Shuterstock

 

 

Berlin je na trećem mestu, a studija naglašava da četvoro od petoro Nemaca pije alkohol po prosečnoj ceni od 4,52 evra po litru, piše Metro.

 Dablin  možda nepravedno nije na prvom mestu, jer glavni grad Republike Irske ima dosta atrakcija povezanih sa alkoholom. U Dablinu se nalazi Ginisovo skladište koje je proglašeno najboljom turističkom atrakcijom u Evropi u 2023. godini prema World Travel Awards.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija