• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpskainfo

28.04.2020

18:36 >> 18:39

STRAŠNO! SRBIN DRŽAO BOSANCA KAO ROBA! Tukao ga, pokrao i terao da ga opslužuje!

Balkan

STRAŠNO! SRBIN DRŽAO BOSANCA KAO ROBA! Tukao ga, pokrao i terao da ga opslužuje!

Podeli vest

Državljanin Srbije osumnjičen je da je mladića iz Bosne i Hercegovine zlostavljao i ukrao mu stvari u vrednosti od oko 3.900 evra.

Državljanin Srbije (44) osumnjičen je da je od početka marta do 23. aprila na području Svetog Filipa i Jakova i Pakoštana 24-godišnjaka, poreklom iz BiH, tukao i terao da za njega besplatno radi. Osim što ga je tretirao kao roba, vređao ga je na verskoj i nacionalnoj osnovi.

Od 1. marta do 23. aprila 2020. u Svetom Filipu i Jakovu te u Pakoštanima, gde je koristio apartman zajedno s 24-godišnjakom, on mu je pretio i vređao. Postoji sumnja da je osumnjičeni od početka marta do 23. aprila 2020. u Pakoštanima, nakon što je od oštećenog naplatio dug koji je ovaj imao prema njemu u iznosu od oko 72 evra, uz primenu nasilja i pretnji, naterao mladića da za njega obavlja razne fizičke poslove i usluge.

On je to tražio tvrdeći da mu je dužan i kamatu na dug, tvrdeći da mu ukupno dugujen oko 975 evra). Osnovano se sumnja da je oštećenog udarao šakama po glavi i telu te ga terao da za njega besplatno obavlja građevinske radove, kao i da je tražio da oštećeni na svoje ime sklopi ugovor sa teleoperaterom.

SVE ZBOG GLASNE MUZIKE! Otac i sin iz Niške Banje upali u kuću komšije, pa mu polomili vilicu!

Kako oštećeni nije mogao to da uradi, jer je imao prijavljen boravak na samo godinu dana u Hrvatskoj, osumnjičeni ga je pretukao za kaznu i pretio da će ga ubiti. To je trajalo dok mladić nije podneo prijavu policiji protiv državljanina Srbije.

Prema izveštaju DORH, postoji osnovana sumnja da je Srbin između 15. marta i 15. aprila 2020. iz kuće u izgradnji u vlasništvu oštećenog u Svetom Filipu i Jakovu, u više navrata uzimao razne predmete, pa je tako uzeo više raznih predmeta ukupne vrednost 30.000 kuna (oko 3.900 evra).

Predloženo je određivanje pritvora za osumnjičenog zbog opasnosti od bega i opasnosti od uticaja na svedoke, što je sudija istrage prihvatio i osumnjičenog pritvorio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05